NHL

Tässä ovat NHL:n syksyn parhaat: häikäisevä suomalaissuoritus päihitti Barkovin rankkaritkin

rac

Julkaistu:

NHL
Urheilusanomien NHL-kirjeenvaihtaja Sami Hoffrén valitsi syyskauden parhaat.

Syksyn joukkue: Dallas Stars

Viime kaudella paljon parjattu tähtinippu ansaitsee paljon kehuja. Dallas on keikkunut kauden avauskierroksista lähtien NHL:n kärjessä ja lähtee joulutauolle liigan piikkipaikalta. Korkeaoktaanista vauhtilätkää pelaava Dallas ei ole liigan tiivein nippu, mutta se osaa tappaa tylysti pelejä. Dallas on malttanut jauhaa peliään viime kautta kärsivällisemmin koko 60 minuuttia. Sitä kautta joukkue on napsinut kovalla tahdilla voittoja. Se on myös noussut usein tappioasemasta voittoihin. Tulivoimainen, hyvin roolitettu hyökkäys, pelirohkea ja liikkuva puolustus sekä tasavahva suomalaiskaksikko maalilla ovat kantaneet teksasilaisia.

Syksyn maalivahti: Braden Holtby, Washington

Helppo valinta. 26-vuotias kanadalaisvahti on pelaamassa uransa parasta kautta idän suosikin maalilla. Holtby on kehittynyt NHL:n tähtivahtien joukkoon parissa vuodessa arvostetun maalivahtivalmentajan Mitch Kornin opissa. Korn on tuonut Holtbyn aggressiiviseen pelityyliin tarvittavaa malttia ja laukaisukulmien viisaampaa pelaamista.


Syksyn puolustaja: Drew Doughty, Los Angeles

NHL:n suurimpiin mestarisuosikkeihin kuuluvan Kingsin arvokkain pelaaja. Väsymätön peliaikahevonen pelaa syksystä kevääseen joka toista vaihtoa, eikä taso heittele. Doughtylla on jättimäinen merkitys Kingsin pelaamiseen. Kokonaisvaltaisesti virheetön paketti. 26-vuotias kanadalainen hallitsee kiekkoa loistavasti ja liikkuu laajalla säteellä. Puolustaa ärhäkästi. Fyysisesti paremmassa kunnossa kuin aiemmin.


Syksyn hyökkääjä: Patrick Kane, Chicago

Älytön syksy takana. Hallitsevan mestarin supertähti lähti kauteen raiskausepäilyn keskellä, mutta jäälle kohu ei vaikuttanut. Kane on pelannut elämänsä lätkää. Timanttisen syyskauden kruununa oli nyky-NHL:ssä jo lähes mahdottomalta tuntuva 26 ottelun pisteputki. Liigan näyttävin pelaaja johtaa pistepörssiä häikäisevään tyyliin tehoilla 21+29=50.


Syksyn tulokas: Dylan Larkin, Detroit

Detroitin alkukauden arvokkaimpia pelaajia. 19-vuotias jenkkihyökkääjä on ottanut paikkansa punasiipien ydinryhmästä pikavauhtia. Harvinaisen kovan tulokasluokan kokonaisvaltaisin pelaaja. Rytmittää kiekollista peliä poikkeuksellisella nopeudella ja älykkyydellä. Tehnyt tasaisesti tehoja (13+11=24), mutta hoitaa myös puolustuspelin velvoitteet erittäin mallikkaasti.


Syksyn valmentaja: Barry Trotz, Washington

Pitkän linjan 53-vuotias kanadalaisluotsi on tuonut ryhtiä, vaatimustasoa ja tarkat pelitavalliset raamit hulttiojoukkueeseen, kun hän astui taloon viime kaudella. Trotzin alaisuudessa Capitalsista on muovautunut pala palalta uskottava mestarisuosikki. Taitoa pursuavasta joukkueesta on tullut jämäkästi puolustussuuntaan pelaava ryhmä, jossa jopa Aleksandr Ovetshkin blokkaa laukauksia. Trotz osaa käsitellä pelaajiaan rehellisellä otteella.

Syksyn yllättäjä: Leo Komarov, Toronto

Leijonien monivuotinen luottohyökkääjä pelaa elämänsä kautta Leafsin ykkösketjussa. Joukkueensa paras ja suoritusvarmin pelaaja, ei kahta sanaa. Komarov on noussut monipuolisuutensa ansiosta päävalmentaja Mike Babcockin suosikkipelaajaksi. Komarov johtaa Leafsin maali- ja pistepörssiä (15+9=24), ja on enää kahden pisteen päässä yhden kauden ennätyspisteistään. NHL:n taklaustilaston neljäs 148 töötillään.


Syksyn floppi: Anaheim Ducks

Kalifornian auringon alla julistettiin syyskuussa, että tällä kaudella Ducksille kelpaa vain Stanley Cup. Kun kausi alkoi, porteista suhaili ulos pullasorsalauma, joka olisi jo nyt ulkona pudotuspelitaistosta ilman Tyynenmeren divisioonan heikkoa tasoa. Ducks on kuriton lauma ilman johtajuutta. Vaisusti pelanneiden Ryan Getzlafin ja Corey Perryn takaa ei ole löytynyt riittävästi laatua kantamaan ailahtelevaa ryhmää. GM Bob Murraylla riittää jostain käsittämättömästä syystä lapsenuskoa siihen, että päävalmentaja Bruce Boudreau pystyy johdattamaan joukkueen luvattuun maahan.

Syksyn puheenaihe: Maalimäärät

Alkukauden kiivain keskustelu Pohjois-Amerikassa käytiin NHL:n pienentyneistä maalimääristä. Hätäisimmät ehtivät jo kaivaa hitsipillit esille ja käydä maalirautoihin kiinni. Maalimäärien kasvattamiseen on ehdotettu maalien suurentamisen lisäksi maalivahtien varusteiden pienentämistä. Veskarien pelivehkeet menevät leikkuriin ensi kaudeksi, mutta muuten keskustelu on keskittynyt liikaa keinotekoiseen kikkailuun. Roikkumista ja kiekottoman pelaajan estämistä yhä sallivampi tuomarilinja on jäänyt lähes kokonaan huomioitta. Lyhytnäköisen lässyttämisen keskellä on unohtunut, että NHL voi pelillisesti kuohkeimmin kuin koskaan ja liigassa nähdään taitoa pullistelun sijaan. Nykyinen tilanne on lopulta vain luonnollisen kehityksen tulosta.


Syksyn suoritus: Ristolaisen hattu

Buffalon ykköspuolustajan Rasmus Ristolaisen kanuunasyksyn kohokohtana oli 10. joulukuuta pelattu vierasottelu Calgary Flamesia vastaan. Ristolainen, 21, pommitti hattutempun okolmannessa erässä 11 minuuttiin ja 48 sekuntiin. Ristolaisesta tuli kaikkien aikojen toiseksi nuorin NHL:ssä hattutempun tehnyt puolustaja.

NHL:ssä vietetään joulutaukoa 23.–25.12.

Tulospalvelu: NHL, itäinen konferenssi sarjataulukko
Tulospalvelu: NHL, läntinen konferenssi sarjataulukko

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt