NHL:ssä kohistiin kun huippulupaus häipyi täysin yllättäen – lähdön koskettava tausta paljastui nyt - NHL - Ilta-Sanomat

NHL:ssä kohistiin kun huippulupaus häipyi täysin yllättäen – lähdön koskettava tausta paljastui nyt

Mikael Wikstrand pelasi viime kaudella Frölundassa.

Julkaistu: 29.10.2015 12:31

Mikael Wikstrand on paljastanut syyn siihen, miksi häipyi Ottawa Senatorsin harjoitusleiriltä kenellekään ilmoittamatta.

Mysteeri Ottawa Senatorsin ruotsalaishyökkääjän Mikael Wikstrandin ympärillä on selviämässä.

21-vuotias hyökkääjä häipyi kenellekään ilmoittamatta kotimaahansa kesken Senatorsin harjoitusleirin syyskuun lopulla. Senators oli tehnyt nuoren hyökkääjän kanssa kesällä kolmivuotisen sopimuksen ja seuralla oli suuret suunnitelmat hänen varalleen.

Ottawassa uskottiin kuitenkin, että hänen täytyisi aloittaa kausi AHL:ssä ja opetella farmisarjassa pohjoisamerikkalaista pelityyliä.

Wikstrand ilmoitti lähtönsä yhteydessä haluavansa pelata alkavalla kaudella Ruotsissa. Hän ei kuitenkaan kertonut myöskään agentilleen syytä siihen, miksi lähti yllättäen kotimaahansa.

Senatorsin seurajohto suuttui ruotsalaisen toimintatavoista.

– Hän voi mennä töihin kaupan kassalle tai pelata kaljaliigassa, mutta hän ei pelaa ammattikiekkoa missään muualla kuin Ottawa Senatorsin organisaatiossa, Senatorsin GM Bryan Murray kommentoi tuolloin.

Nyt Wikstrand on kertonut ruotsalaiselle Värmlands Folkblad -lehdelle syyn siihen, miksi häipyi Kanadasta yllättäen ja kenellekään kertomatta.

– Veljelläni on leukemia. Haluan viettää mahdollisimman paljon aikaa hänen ja muun perheeni kanssa, Wikstrand kertoi lehden haastattelussa.

Senators prospect Mikael Wikstrand wants to play in Sweden to be with his ailing brother https://t.co/MCESFFGF9M pic.twitter.com/ezE6cljf7i— Sportsnet (@Sportsnet) October 28, 2015

Wikstrand teki Senatorsin kanssa kolmivuotisen sopimuksen kesällä 2014 ja osapuolet sopivat tuolloin, että hän voisi pelata ensimmäisen vuoden Ruotsissa Frölundan riveissä. Wikstrandin oli määrä siirtyä täksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan.

Epäilykset hänen halustaan pysytellä Ruotsissa myös tällä kaudella kasvoivat jo kesällä, kun hän teki kesällä sopimuksen Ruotsin liigassa pelaavan Färjestadin kanssa, jonka kotikaupugista Karlstadista Wikstrand on kotoisin.

Ruotsalaishyökkääjä tuli kuitenkin Senatorsin harjoitusleirille syyskuussa ja vakuutti vielä leirin alussa haluavansa ehdottomasti pelata tällä kaudella Pohjois-Amerikassa. Kun kävi ilmi, että hänet määrättäisiin todennäköisesti farmiin heti kauden alkaessa, Wikstrand lähti takaisin kotimaahansa.

Nyt hän katuu, ettei kertonut kenellekään etukäteen tilanteestaan.

– Se oli virheratkaisu ja olen pahoillani. Minun olisi pitänyt käyttäytyä ammattimaisemmin ja kertoa Senatorsille, miksi haluan pelata kotimaassa. Mutta olen luonteeltani ihminen, joka haluaa pitää asiat itsellään ja käsitellä perheasioita sisäisesti. Edes agenttini ei tiennyt asiasta, Wikstrand sanoo.

Senators on toistaiseksi estänyt Wikstrandin pelaamisen Ruotsissa. Murray suostui vahvistamaan Sportsnetille seuran saaneen agentin välityksellä tiedon Wikstrandin veljen sairaudesta. Seura ei kuitenkaan ole vielä tehnyt päätöstä siitä, aikooko se sallia nuoren hyökkääjän pelaamisen Färjestadin riveissä.