Veikö kohukommentti Antti Raannan nimen pois Stanley Cupin kyljestä? - NHL - Ilta-Sanomat

Veikö kohukommentti Antti Raannan nimen pois Stanley Cupin kyljestä?

Chicago Blackhawks ei pistänyt rajuja kommentteja antaneen suomalaisvahdin nimeä Stanley Cup -pokaalin kylkeen.

Viime kaudella Chicago Blackhawksissa pelannut Antti Raanta on taas otsikoissa.­

30.9.2015 17:55

Chicago Blackhawks ei kaiverruttanut Antti Raannan nimeä Stanley Cup -pokaalin kylkeen, vaikka suomalaisvahti olisi oikeutettu saamaan nimensä himoittuun mestaruuspokaaliin.

Sekä Chicago Sun Times että Chicago Tribune nostavat asiasta kertovissa uutisissaan esille Raannan kommentit, jotka hän antoi Satakunnan Kansan kiekkoliitteessä syyskuun alussa.

Kakkosvahdin paikkansa viime keväänä Scott Darlingille menettänyt Raanta purki tuntojaan kommenteilla, jotka nostivat valtavan myrskyn myös Pohjois-Amerikassa.

– Sormet ristissä toivoin, että Nashville voittaa meidät suoraan neljässä ottelussa ja pääsen nopeasti Suomeen. Niin paljon otti se kohtelu päähän, Raanta sanoi SK:n haastattelussa.

Raanta myös kommentoi suhdettaan seuran päävalmentajaan Joel Quennevilleen.

– Huomasin, ettei oma naama miellyttänyt päävalmentajaa. Silloin on aika vaikea taistella tuulimyllyjä vastaan.

Chicagon tilanne on poikkeuksellinen, koska seuralla oli viime kaudella kolme maalivahtia, jotka täyttävät NHL:n määrittelemät kriteerit.

Virallisesti mestarien statuksen saa, jos pelaa 41 runkosarjaottelua tai yksi pelattu ottelu Stanley Cupin finaalisarjassa. Raanta oli kokoonpanossa viime kaudella 58 ottelussa.

Chicago Sun Timesin mukaan NHL antaa seurojen itsensä määritellä miten toimii tapauksissa, jossa seuralla on useita maalivahteja, jotka täyttävät kriteeristön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?