NHL

NHL

Jääkiekon World Cup täynnä erikoisuuksia – ”Mikä on heidän kansallislaulunsa?”

Julkaistu:

JÄÄKIEKKO
Syyskuussa 2016 pelattava World Cup eroaa suuresti aiemmista kansainvälisistä turnauksista.
World Cupin virallinen tiedotustilaisuus järjestettiin keskiviikkona Toronto Maple Leafsin kotihallissa Air Canada Centressä. Tilaisuudessa julkistettiin turnauksen otteluohjelma sekä tarkempia yksityiskohtia turnauksen joukkueista.

Turnauksessa pelaavat kahdeksan joukkuetta, jotka on jaettu kahteen lohkoon. A-lohkossa pelaavat Kanada, USA, Tshekki ja uusi erikoisuus Euroopan joukkue, joka koostuu 15:stä eri Euroopan maan pelaajista. B-lohkon muodostavat Suomi, Ruotsi, Venäjä ja Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaista pelaajista koottu joukkue.

Suomen otteluohjelma alkulohkossa (Suomen aikaa):

18.9. Suomi–Pohjois-Amerikan joukkue klo 03.00

20.9. Suomi–Ruotsi klo 22.00

22.9. Suomi–Venäjä klo 22.00

Välierät (24.9.–25.9.) pelataan yksiosaisina. Loppuottelu pelataan paras kolmesta -systeemillä 27.9.-1.10. välisenä aikana.

Pohjois-Amerikan nuorten tähtien joukkueeseen kelpuutetaan vain 2. lokakuuta 1992 ja sen jälkeen syntyneet pohjoisamerikkalaiset pelaajat. Varsinaisissa Kanadan ja USA:n maajoukkueissa ei saa olla yhtään alle 23-vuotiasta pelaajaa.

Pohjois-Amerikan nuorten joukkueen GM:n tehtäviä hoitavat Edmonton Oilersin Peter Chiarelli ja Chicago Blackhawksin Stan Bowman.

Euroopan yhdistelmäjoukkueen GM:ksi nimettiin entinen Slovakian huippupelaaja Miroslav Satan. Yhdistelmäjoukkueen joukkueenjohtajana toimii Saksan kiekkoliiton presidentti Franz Reindl. Joukkuetta luotsaa entinen Sveitsin maajoukkueen ja Edmontonin päävalmentaja Ralph Krueger. 56-vuotiaan Kruegerin leipätyö on tällä hetkellä jalkapallon puolella. Hän on Englannin Valioliigassa pelaavan Southamptonin johtokunnassa.

Suurinta ihmetystä mahtipontisessa tilaisuudessa herätti uusien yhdistelmäjoukkueiden käytännölliset asiat.

– Eniten minua askaruttaa, mikä on heidän kansallislaulunsa, jos Euroopan joukkue voittaa turnauksen, naureskeli Tampan ja Kanadan supertähti Steven Stamkos.

Los Angelesin slovenialainen tähtihyökkääjä Anze Kopitar pelaa pomminvarmasti Euroopan joukkueessa ilman loukkaantumisia. Kopitaria pelaaminen erikoisessa yhdistelmäjoukkueessa ei luonnollisesti tässä vaiheessa vielä suuresti sytyttänyt.

– Näin alkuun asetelma tuntuu hieman oudolta, mutta saamme varmasti jalkeille iskukykyisen joukkueen, joka voi yllättää joukkueet. Jos pääsen joukkueeseen, isoin juttu on ehdottomasti se, ettei minun onneksi tarvitse kohdata Zdeno Charaa, Kopitar sanoi.

NHL:n ja NHL:n pelaajayhdistyksen järjestämä World Cup pelataan NHL:n säännöillä pienessä, NHL-kokoisessa kaukalossa. Kaikki ottelut pelataan Torontossa. Aiempiin kansainvälisiin turnauksiin erona on myös joukkueiden pienempi kokoonpano.

Lopullisissa joukkueissa on oltava 20 kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia. Joukkueiden on nimettävä ensimmäiset 16 pelaajaa ensi maaliskuun 1. päivään mennessä. Nimettävässä joukkueessa on oltava vähintään kaksi maalivahtia. Loput pelaajat on ilmoitettava 1. kesäkuuta mennessä.

World Cup pelattiin edellisen kerran syksyllä 2004. Suomi sijoittui tuolloin turnauksessa sensaatiomaisesti toiseksi. Kanada voitti loppuottelussa Suomen 3–2.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt