NHL

Jarkko Ruutu sai työpaikan NHL-seurasta

Julkaistu:

NHL
Uransa viime kaudella päättänyt Jarkko Ruutu siirtyy NHL-seura Columbus Blue Jacketsin palvelukseen.
39-vuotiaasta Jarkko Ruudusta tulee Columbuksen Euroopan kykyjenetsijä sekä kehitysvalmentaja, jonka vastuulla on Euroopassa pelaavien jo varattujen pelaajien kehittymisen tarkkailu ja avustaminen. Ruudun palkkasi seuran suomalainen GM Jarmo Kekäläinen, joka myös vahvisti IS:lle uutisen.

Pelaajatarkkailussa Ruutu keskittyy ns. ammattilaispelaajiin, joita ei tarvitse varata NHL:ään. Varausikäisten eurooppalaispelaajien tarkkailusta Blue Jacketsille vastaa muun muassa toinen entinen suomalaisruotsalainen NHL-pelaaja Josef Boumedienne.

Hän oli jo Columbuksen mukana viime viikolla järjestetyssä NHL:n varaustilaisuudessa ja on parhaillaan Blue Jacketsin testileirillä, joka järjestetään seuran nuorille lupauksille, jotka on varattu joko tänä kesänä tai aiempina vuosina.

Ruudulla ja Columbus Blue Jacketsin GM:llä Jarmo Kekäläisellä on pitkä yhteinen historia. Kekäläinen otti Michigan Tech -yliopistosta palanneen Ruudun HIFK:n liigajoukkueeseen kesällä 1996 ja seuraavana vuonna kaksikko juhli yhdessä Suomen mestaruutta. Vuotta myöhemmin Ruudusta tuli HIFK:n kapteeni ennen kuin hän siirtyi NHL:n Vancouver Canucksin riveihin ja Kekäläinen täyspäiväisesti Ottawa Senatorsin palvelukseen.

Ruudun NHL-uran päätyttyä tuolloin Jokereiden GM:nä ollut Kekäläinen hankki iki-IFK:na pidetyn Ruudun Jokereiden paitaan, jossa värikäs hyökkääjä pelasi narripaitojen kolmen viimeisen liigakauden aikana.

Ruutu pelasi NHL:ssä yhteensä 652 runkosarjaottelua ja teki niissä tehot 58+84 sekä istui 1078 jäähyminuuttia. Hän edusti uransa aikana Vancouver Canucksia, Pittsburgh Penguinsia, Ottawa Senatorsia sekä Anaheim Ducksia. Lähimpänä Stanley Cupia hän oli vuonna 2008, kun Penguins eteni Stanley Cup -finaaleihin, joissa se hävisi Detroit Red Wingsille.

Jokereihin tehdyn kolmivuotisen sopimuksen päätyttyä Ruutu pelasi viime kaudella vielä neljä ottelua Sveitsin liigan Bielin riveissä, mutta ei saanut koeajan jälkeen sopimusta ja lopetti uransa.

Kolmesta ammattilaiskiekkoa pelanneesta Ruudun veljeksistä myös keskimmäinen Mikko Ruutu on NHL-kykyjenetsijä. Hän on työskennellyt useamman vuoden Ottawa Senatorsin palveluksessa. Veljessarjan kuopus Tuomo Ruutu jatkaa yhä pelaajauraansa NHL:ssä New Jersey Devilsissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt