NHL

NHL:ään varattiin historian ensimmäinen kiinalaispelaaja

Julkaistu:

NHL
New York Islanders varasi kiinalaiskiekkoilijan.
New York Islanders teki NHL-historiaa, kun se käytti tämän kesän varaustilaisuuden kuudennen varausvuoronsa kiinalaiseen Andong Sungiin.

18-vuotias hyökkääjä on ensimmäinen Kiinassa syntynt ja Kiinassa kiekko-oppinsa saanut NHL-varaus.

Yhdysvaltain juniorisarjoihin ensi kaudeksi siirtyvä Sung pelasi viime kaudella Kiinan mestaruuden voittaneen Pekingin joukkueen riveissä ja edusti maataan myös alle 18-vuotiaiden MM-kisojen 2B-divisioonan kisoissa.

Vuoden 2022 talviolympialaisia hamuava Kiina panostaa tällä hetkellä voimakkaasti jääkiekkoon. Tavoitteena on rakentaa maahan seuraavan viiden vuoden aikana 250 uutta jäähallia. Tällä hetkellä maassa on 58 jäähallia ja 610 rekisteröitynyttä jääkiekkoilijaa. NHL on viime vuosina yrittänyt vallata jalansijaa Kiinassa, ja muun muassa kanadalaisseurat Toronto Maple Leafs ja Vancouver Canucks ovat tehneet markkinointityötä Kiinassa.

Lisäksi Kanadan pääministeri Stephen Harper promotoi NHL:ää vieraillessaan viime vuonna Kiinassa. Kiekkohistorioitsijana tunnettu pääministeri antoi muun muassa pitkän jääkiekkoaiheisen haastattelun Kiinan valtion televisiokanavalla CCTV:lle, joka myös televisioi NHL-otteluita Kiinassa.

Islandersin omistaja 70-vuotias Charles Wang on syntynyt Kiinassa, mutta muuttanut 8-vuotiaana perheensä kanssa Yhdysvaltoihin. Islanders on jo usean vuoden ajan investoinut rahaa muun muassa kiinalaisiin kiekkokouluihin ja yrittänyt levittää jääkiekon ilosanomaa Aasian jättivaltiossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt