NHL

Timonen katsomossa uransa viimeisessä pelissä?

Julkaistu:

NHL
Kimmo Timosen ura ja Chicago Blackhawksin kausi ovat katkolla.
Chicago Blackhawksin 40-vuotias suomalaispuolustajaveteraani Kimmo Timonen on mitä todennäköisimmin katsomossa, kun Blackhawks kohtaa varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa seitsemännessä konferenssifinaaliottelussa Anaheim Ducksin.

Kyseessä voi olla Chicagon kauden ja Timosen uran viimeinen ottelu. Suomalaispuolustaja on ilmoittanut lopettavansa uransa tämän kauden jälkeen.

Blackhawks harjoitteli viimeisen kerran ennen ottelua perjantaina kotikaupungissaan Chicagossa, ja tuolloin Timonen ei ollut kolmen puolustajaparin joukossa.

Suomalaisveteraanin paikan kokoonpanossa näyttää ottavan pysyvästi ruotsalainen David Rundblad, joka oli Timosen tilalla jo edellisessä ottelussa, jossa Chicago onnistui venyttämään ottelusarjan seitsemänteen otteluun.

Kumpikaan joukkue ei harjoitellut lauantaiaamuna, koska ottelu pelataan jo kello 17 paikallista aikaa, eli aamukolmelta Suomen aikaa.

Läntisen konferenssin ykköseksi runkosarjassa sijoittuneella Anaheimilla oli jo edellisessä pelissä mahdollisuus lähettää Chicago kesälomalle, mutta selkä seinää vastaan pelannut Blackhawks voitti kuudennen ottelun kotikaukalossaan maalein 5–2. Tappio oli Ducksille vasta ensimmäinen tappio varsinaisella peliajalla koko pudotuspeleissä.

Chicagolle tilanne on tuttu, sillä se putosi myös viime keväänä finaaleista hävittyään seitsemännen pelin kalifornialaisjoukkueelle. Tuolloin tuleva mestari Los Angeles Kings lähetti Chicagon kesälomalle seitsemännen ottelun jatkoajalla.

– Yritämme vain olla ajattelematta mitä viime kaudella tapahtui. Meidän täytyy vain olla valmiina ja pelata yksi peli, 60 minuuttia ja keskittyä siihen, mitä meidän pitää tehdä voittaaksemme se, Blackhawksin ruotsalaispuolustaja Niklas Hjalmarsson sanoi Chicago Sun-Times -lehdelle.

Anaheim on ollut vastaavassa tilanteessa kahtena edellisenä vuonna, eikä historia mairittele kalifornialaisjoukkuetta. Keväällä 2013 se johti avauskierroksella Detroitia otteluvoitoin 3-2, mutta hävisi kuudennen ja seitsemännen pelin. Samoin kävi myös vuosi sitten, jolloin Kings pudotti paikallisvastustajansa jatkosta toisella kierroksella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt