NHL

Palaako KHL:n venäläistähti Pohjois-Amerikkaan?

Julkaistu:

JÄÄKIEKKO
Aleksandr Radulovilla riittää kiinnostusta NHL:ssä.
NHL-seura Colorado Avalanche on venäläisen Championat-verkkosivuston mukaan kiinnostunut hankkimaan KHL:n piste- ja syöttöpörssin päättyneellä kaudella voittaneet Aleksandr Radulovin riveihinsä kaudella 2016–2017.

Radulovin agentti vahvisti samaiselle verkkosivustolle Radulovin keskustelleen paluustaan NHL:ään Coloradon päävalmentajan Patrick Roy’n kanssa. Roy – joka on myös Avalanchen kiekkotoimintojen varapääjohtaja ja jolla on merkittävä sanavalta pelaajavalinnoissa – valmensi Radulovia aikanaan Kanadan juniorisarjan QMJHL:n Quebec Rempartsissa.

28-vuotias Radulov on alun perin Nashville Predatorsin varaus ja hän edusti Nashvilleä kahden kauden ajan vuosina 2006–2008 ennen kuin jätti sopimuskautensa kesken ja loikkasi vastaperustettuun KHL:ään.

Venäläishyökkääjä palasi Nashvillen riveihin KHL-kauden päätyttyä keväällä 2012, mutta paluu oli täydellinen fiasko, mikä huipentui Radulovin ja toisen Predators-hyökkääjä Sergei Kostitsinin hyllytykseen kesken pudotuspelien. Kaksikko oli ollut yöelämässä vieraspelimatkalla Phoenixissa pudotuspeliottelua edeltäneenä yönä.

Nashvillestä KHL:ään palattuaan Radulov siirtyi Moskovan TsSKA:han, jonka riveissä hän teki viime kaudella 46 ottelussa tehot 24+47 ja voitti sekä liigan piste- että syöttöpörssin.

Hänen sopimuksensa TsSKA:n kanssa loppuu ensi kauden jälkeen, jonka jälkeen hän on vapaa halutessaan tekemään sopimuksen minkä tahansa NHL-seuran kanssa.

Radulovin osalta mahdollinen paluu NHL:ään on huomattavasti mutkattomampaa kuin toisen NHL-paluuta väitetysti suunnittelevan Ilja Kovaltshukin, jonka sopimus Pietarin SKA:n kanssa loppuu niin ikään vuoden kuluttua. Kovaltshuk hankkiutui eroon pitkästä NHL-sopimuksestaan jättämällä viralliset eläköitymispaperit NHL:n pelaajayhdistykselle. NHL:n nykyisten sääntöjen mukaan Kovaltshukin paluu on mahdollista vasta aikaisintaan vuonna 2018, jolloin hän täyttää 35 vuotta ja silloinkin on vielä selvitettävä, saako Kovaltshuk valita minkä tahansa seuran vai joutuuko hän palaamaan New Jersey Devilsiin, jonka kanssa tekemänsä pitkän sopimuksen hän kesällä 2013 rikkoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt