NHL

Nyt se on varmaa – kiekkomaailman himotuin pokaali saapuu Suomeen!

Julkaistu:

NHL
Suomessa vietetään tänä kesänä Stanley Cup -juhlia.
Tampa Bay Lightningin eteneminen Stanley Cup -finaaleihin varmisti sen, että vähintään yksi suomalainen juhlii kesäkuussa Stanley Cup -voittoa.

Tampan suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula oli ainoa itäisestä konferenssista tiensä pudotuspeleihin selvittänyt suomalaispelaaja.

Läntisen konferenssin finalisti on joko Anaheim Ducks tai Chicago Blackhawks, jotka pelaavat oman konferenssifinaalien seitsemännen ottelun varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Anaheimin paidassa pelaa suomalaispuolustaja Sami Vatanen ja Chicagon riveissä ainakin Teuvo Teräväinen.

Chicagoon siirtorajalla siirtynyt veteraanipuolustaja Kimmo Timonen ei ollut konferenssifinaalisarjan kuudennessa ottelussa kokoonpanossa ja voi olla, ettei häntä nähdä enää kaukalossa vaikka Blackhawks selvittäisi tiensä finaaleihin asti.

Tämä tarkoittaisi sitä, että uransa viimeistä kautta pelaava 40-vuotias Timonen ei automaattisesti saisi nimeään jääkiekkomaailman himotuimpaan pokaaliin. Kaiverruksen pokaalin kylkeen saa, jos on ollut kokoonpanossa vähintään puolessa runkosarjaotteluista, eli 41 pelissä tai pelannut yhden finaaliottelun.

Chicagon mahdollisessa finaalikokoonpanossa lähes varmuudella olevan Teuvo Teräväisen lisäksi kaiverruksen pokaaliin saisi tällä hetkellä Blackhawksin kolmosvahtina oleva Antti Raanta, joka on ollut kokoonpanossa 54 runkosarjaottelussa.

Jos Chicago onnistuu raivaamaan tiensä finaaleihin ja onnistuu voittamaan Stanley Cupin, Blackhawksilla on oikeus pyytää NHL:n komissaarilta Gary Bettmanilta erityislupaa laittaa myös Timosen nimi pokaalin kylkeen, vaikka hän ei kriteerejä täyttäisikään.

Chicagolla on harjoitusryhmässään mukana myös koko kauden AHL:ssä pelannut puolustaja Ville Pokka, mutta hänen nouseminen kokoonpanoon mahdollisessa finaalisarjassa on erittäin epätodennäköistä.

Yhä Stanley Cup -jahdissa mukana olevista suomalaisista ainoastaan Valtteri Filppula on voittanut Stanley Cupin aiemmin, vuonna 2008 Detroit Red Wingsin paidassa.

Jos Timonen tai Vatanen voittavat Stanley Cupin, voittajasta tulisi ensimmäinen Stanley Cupia juhlinut suomalaispuolustaja sitten vuoden 1990, jolloin Reijo Ruotsalainen juhli toista Stanley Cupiaan Edmonton Oilersin paidassa yhdessä Jari Kurrin ja Esa Tikkasen kanssa.

Voiton sattuessa kohdalle Teräväisestä tulisi puolestaan ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on onnistunut voittamaan Stanley Cupin ensimmäisellä täydellä Pohjois-Amerikan kaudellaan. Tikkanen voitti viidestä Stanley Cupistaan ensimmäisen vuonna 1985 siirryttyään HIFK:n kauden päätyttyä Edmontoniin, jossa hän pelasi kolme finaaliottelua.

Vuodesta 1892 jaettu Stanley Cup on maailman toiseksi vanhin yhä kierrossa oleva kiertopalkinto. Sitä vanhempi on ainoastaan purjehduksen America’s Cup.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt