NHL

Suomalaislupaukset mukana NHL:n testitilaisuudessa

Julkaistu:

NHL
Varaustilaisuutta edeltävissä testeissä mukana neljä suomalaista.
Kesäkuun lopussa järjestettävän NHL:n varaustilaisuuden kärkikymmenikköön ennustettu TPS:n Mikko Rantanen johtaa neljän suomalaispelaajan joukkoa NHL:n varaustilaisuuden fysiikkatesteittä.

Ensi viikon lauantaina järjestettävissä testeissä on suomalaisista Rantasen lisäksi mukana Ilveksestä HIFK:iin ensi kaudeksi siirtyvä Roope Hintz, Kärppien Sebastian Aho sekä JYPin Julius Nättinen.


Suomalaiset ovat osa yhteensä 117 pelaajan ryhmää, jotka NHL kutsuu kaksipäiväiseen testitilaisuuteen. Tapahtumassa varaustilaisuuteen valmistautuville pelaajille pidetään lääkärintarkastukset ja he joutuvat käymään läpi yksitoistaosaisen fysiikkatestin, joita seurojen ja median edustajat pääsevät seuraamaan ja jonka tulokset ovat julkisia.


Lisäksi seuroilla on kahden päivän aikana mahdollisuus haastatella pelaajia yksityisesti.


NHL:n pelaajatarkkailuosasto päättää, ketkä pelaajat testitilaisuuteen kutsutaan. Paikalla on yleensä kaikki suurimmat lupaukset, jotka eivät ole loukkaantuneena. Useimpina vuosina Kanadan juniorisarjojen lopputurnaukseen Memorial Cupiin – jonka voittaja ratkaistaan tänä viikonloppuna – osallistuneiden pelaajien ei ole tarvinnut osallistua fysiikkatesteihin.

Kaksipäiväinen tapahtuma, jonka varsinainen testipäivä on ensi viikon lauantai, järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Buffalossa. Aiempina vuosina testitilaisuus on aina järjestetty Torontossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt