NHL

Miten käy NHL:n pudotuspeleissä loistaneen suomalaisvahdin?

Julkaistu:

nhl
Karri Rämön tulevaisuus on hämärän peitossa.
Karri Rämö pelasi itsensä NHL:n pudotuspeleissä yhdeksi kesän maalivahtimarkkinoiden mielenkiintoisimmista nimistä.

Rämö, 28, nousi Calgaryn ykkösvahdiksi toisen kierroksen avausottelussa Anaheimia vastaan, kun hän korvasi ottelun toisessa erässä siihen asti ykkösvahdin viittaa kantaneen sveitsiläisen Jonas Hillerin.

Suomalaisvahti pelasi kaikki Calgaryn loput pudotuspeliottelut ja vaikka hän onnistui auttamaan joukkueensa voittoon vain kerran, Rämö esiintyi varsin vakuuttavasti ja nousi kesän maalivahtimarkkinoiden jokerikortiksi.

Neljä vuotta Venäjällä pelannut Rämö palasi NHL:ään kesällä 2013 ja teki tuolloin Calgary Flamesin kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Ensimmäisellä kaudellaan Rämö oli selvä ykkösvahti, mutta vuosi sitten Calgary teki kaksivuotisen sopimuksen sveitsiläisen Hillerin kanssa.

Kaksikko pitkälti jakoi torjuntavastuun runkosarjassa, mutta Rämön loukkaantuminen runkosarjan loppuvaiheessa teki Hilleristä ykkösvahdin pudotuspelien alkaessa.

Rämö kuitenkin syrjäytti Hillerin pudotuspelien aikana ja se asettaa Calgaryn seurajohdon mielenkiintoiseen tilanteeseen. Mitä tehdä Rämön kanssa tulevana kesänä?

Suomalaisvahti on rajoittamaton vapaa agentti, eli ellei hän tee Calgaryn kanssa jatkosopimusta ennen heinäkuun ensimmäistä päivää, hän on vapaa siirtymään haluamaansa joukkueeseen.

– Emme ole neuvotelleet vielä Calgaryn kanssa, Rämön agentti Todd Diamond sanoo IS:lle.

– Tässä kohtaa on vaikea sanoa mihin suuntaan asiat kehittyvät.

Rämöä neljä vuotta vanhemmalla Hillerillä on vuosi jäljellä sopimusta, joka takaa hänelle ensi kaudeksi 4,5 miljoonan dollarin tulot. Tilannetta mutkistaa vielä Joni Ortio, jolla on myös ensi kaudeksi yhden suunnan sopimus, jossa hänen palkkansa on sama sekä NHL:ssä että farmissa pelatessa.

Turkulainen 24-vuotias Ortio on Calgaryn suunnitelmissa seuran ykkösvahti kahden tai kolmen vuoden kuluttua.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Calgaryn seura- ja valmennusjohdossa on ristiriitaa sen suhteen, pitäisikö ykkösvahtina ensi kaudella olla Hiller vai Rämö. Hillerin puolesta puhuu se, että hänellä on jo sopimus ensi kaudeksi, kun taas Rämön puolesta puhuvat tämän kevään pudotuspelinäytöt sekä se, että hän on sveitsiläistä neljä vuotta nuorempi.

– Rämön tilanne pitää ratkaista lähiviikkojen aikana, Calgaryn GM Brad Treliving kertoi kauden jälkeisessä lehdistötilaisuudessaan.

– Viisas mies sanoi joskus, että joukkueella on vain yksi maali tukittavana. Kolmea maalivahtia voi pitää joukkueen mukana vain lyhyen aikaa.

Lisäksi Flames on IS:n tietojen mukaan kysynyt ruotsalaisvahti Robin Lehnerin saatavuutta Ottawa Senatorsilta. 23-vuotias Lehner on ollut kauppahuhujen kohteena sen jälkeen, kun kevään kohuvahti Andrew Hammond teki Senatorsin kanssa kauden päätyttyä kolmivuotisen jatkosopimuksen.

Todennäköisesti Rämö päätyy kesällä vapaaksi agentiksi ja pääsee testaamaan arvoaan täysin vapailla markkinoilla.

Tällä hetkellä NHL-seuroista ainakin Buffalo Sabres, Edmonton Oilers sekä jossain määrin San Jose Sharks on ilman ykkösvahtia ensi kaudeksi.

Rämön ohella ilman sopimusta on muitakin ykkösvahdin roolissa aiemmin NHL:ssä pelanneita veräjänvartijoita, kuten Antti Niemi, jonka sopimus San Joseen päättyy myös kesäkuun lopussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt