NHL

NHL:n suomalaislegendan ura saattaa päättyä jo ensi yönä – ilman Stanley Cupia

Julkaistu:

NHL
Kimmo Timosen huima ura on ensi yönä ensimmäistä kertaa katkolla.
1108 NHL:n runkosarjaottelua, joissa 571 (117+454) tehopistettä. 102 pudotuspeliottelua, joissa 35 (4+31) tehopistettä.

Kertaalleen Stanley Cupin finaaleissa, neljä olympiamitalia – yksi hopea, kolme pronssia, kolme MM-hopeaa.

Kimmo Timonen, 40, on kiistatta Teppo Nummisen ja Reijo Ruotsalaisen ohella kaikkien aikojen menestyneimpiä suomalaispuolustajia.

Kuopiolaisen hieno ura saattaa kuitenkin päättyä ensi yönä Chicagossa – ja ilman sen kirkkainta kruunua Stanley Cupia.

Timonen ja Chicago Blackhawks ovat enää yhden tappion päässä kesälomasta, kun Anaheim Ducks voitti edellisen konferenssifinaaliottelun jatkoajalla ja siirtyi ottelusarjassa 3–2-johtoon.

Tappio ensi yönä kotikaukalossa tietäisi Blackhawksin kauden ja samalla Timosen uran päättymistä.

NHL:ssä vuodesta 1998 lähtien ensin Nashvillen ja sitten Philadelphian paidassa pelannut Timonen siirtyi NHL:n siirtorajalla Chicago Blackhawksiin mielessään vain puuttuvan Stanley Cupin – jääkiekon pyhän maljan – metsästäminen.

Suomalaisveteraanin peliaika on jäänyt kestomenestyjän riveissä minimiin. Timonen sai viime elokuussa keuhkoonsa ja jalkaansa veritulpan, joita hoidettiin lääkityksellä. Ne estivät suomalaisen pelaamisen koko alkukauden ajan.

Timonen ei ehtinyt pelata ainuttakaan peliä ennen siirtymistään Chicagoon, ja heikon pelituntuman vuoksi Blackhawksin valmennusjohdon luotto suomalaisveteraaniin on koko ajan ollut minimalistista.

Se harmitti aluksi kokenutta ja lähes kaiken nähnyttä suomalaista, mutta hän on oppinut hyväksymään tilanteen, koska unelma Stanley Cupista on elänyt vahvasti.

– Tässä on oma ylpeys pitänyt niellä. Joukkueen etu menee oman edun edelle. Tänne ei ole tultu pelaamaan 20 minuuttia illassa, vaan voittamaan Stanley Cup, Timonen sanoi viikonloppuna IS:lle.

Nyt sen unelmajahdin jatko on ensi kertaa vaarassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt