NHL

Ducks voitti jatkoajalla – Teräväinen ja Vatanen isoissa rooleissa

rac

Julkaistu:

NHL
Anaheim Ducks on enää voiton päässä Stanley Cupin finaaleista.
Anaheim Ducksin Sami Vatanen ja Chicago Blackhawksin Teuvo Teräväinen nousivat estraadille uskomattoman konferenssifinaalisarjan uskomattomassa kuudennessa ottelussa.

Molemmat suomalaiset merkkauttivat tehot 1+1, mutta vain Vatanen poistui kaukalosta pää pystyssä, sillä Ducks voitti kamppailun 5-4 jatkoajan jälkeen.

Isäntäjoukkue Anaheim meni ottelun avauserässä 3-0-johtoon ennen kuin Blackhawks oli saanut aikaiseksi edes laukausta kohti Ducksin maalia.

Maalinteossa onnistuivat Cam Fowler, Ryan Kesler ja ansaitusti Vatanen, joka on kolautellut sarjan neljässä aiemmassa pelissä tolppia kolmesti.

Kolmatta vuotta putkeen konferenssifinaaleissa oleva Chicago oli avauserän jälkeen pahasti köysissä, mutta huippujoukkue näytti tasonsa nousemalla kuopastaan toisessa erässä.

Sitä nousua johdatti Teuvo Teräväinen, joka avasi joukkueensa maalitilin erän toisella minuutilla laukauksella, joka livahti helposti ohi Anaheimin maalilla seisseen Frederik Andersenin. Erän päätösminuutilla Teräväinen järjesti maalipaikan Blackhawksin puolustajalle Brent Seabrookille, joka toi joukkueen enää maalin päähän.

Blackhawk painosti rajusti päätöserässä, mutta peli näytti jo ratkeavan, kun Vatanen järjesti hienolla syötöllään avopaikan Patrick Maroonille, joka vei Anaheimin 4-2-johtoon.

Mutta taas kerran Chicago kaivoi itsensä kuopasta, kiitos kapteeni Jonathan Toewsin. Joukkueen ykkössentteri teki kaksi maalia - ajassa 58.10 ja 59.22 - ja venytti ottelun jatkoajalle.

Blackhawks ei ollut hävinnyt tämän kevään pudotuspeleissä vielä ainuttakaan jatkoaikaottelua, mutta tällä kertaa se joutui poistumaan kaukalosta pettymys niskassaan.

Jatkoerä ehti hädintuskin alkaa, kun Matt Beleskey ampui kiekon ohi Corey Crawfordin ja vei Anaheimin voiton päähän Stanley Cup -finaaleista.

Sarja on ensimmäistä kertaa katkolla Anaheimille keskivikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa kamppailussa, joka pelataan Chicagon kotihallissa United Centerissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt