NHL

Harvinainen maali hylättiin – edes kokeneet NHL-pelaajat eivät tienneet tätä sääntöä

Julkaistu:

NHL
Andrew Shawn tekemä harvinainen osuma ei kelvannut NHL-ottelun tuomareille.
Chicago Blackhawks voitti NHL:n läntisen konferenssin finaalisarjan toisen kamppailun Anaheimissa kolmannessa jatkoerässä, kun Blackhawksin ruotsalaishyökkääjä Marcus Krüger ohjasi kiekon ilmasta sisään.

Mutta Blackhawks toimitti kiekon jo toisessa jatkoerässä Anaheimin maaliin, tekotapa ei vaan miellyttänyt ottelun erotuomareita.

Blackhawksin hyökkääjä Andrew Shaw puski kiekon ilmasta verkon perukoille ja ryhtyi tuulettamaan maaliaan villisti.

Tilanne tarkistettiin videolta ja ottelun erotuomaristo tulkitsi Shawn puskeneen kiekon tahallaan maaliin.

– Tiesin, että maalia ei saa tehdä kädellä eikä jalalla, mutta en ollut varma päästä, Shaw sanoi HNIC:n haastattelussa ottelun jälkeen.

NHL:n sääntökirja on kuitenkin selvääkin selvempi. Pykälä 78.5 sanoo, että millään muulla kuin mailalla tarkoituksella tehtyä maalia ei hyväksytä.

Jos kiekko olisi vain kimmonnut Shawn kypärästä, maali olisi todennäköisesti hyväksytty.

Tilanne on niin harvinainen, että lukuisat nykyiset ja entiset NHL-pelaajat – muun muassa Toronton Joffrey Lupul – ilmestyivät sosiaaliseen mediaan kertomaan, etteivät hekään tienneet puskumaalin olevan laiton.Jos et näe yllä olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Shawn sen sijaan olisi pitänyt tietää, sillä keväällä 2011 Kanadan juniorimestaruusturnauksessa Memorial Cupissa nykyisin Montreal Canadiensia edustava Devante Smith-Pelly yritti tehdä hyvin samantyyppistä maalia, mutta ottelun erotuomarit hylkäsivät tuolloinkin kyseisen yrityksen.

Mississaugaa edustaneen Smith-Pellyn osuman aikana vastustajajoukkue Owen Sound Attackin riveissä kaukalossa oli muuan Andrew Shaw.

Katso video maalista tästä (youtube).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt