NHL

Tätä ruotsalaistähteä on vaikea olla ihailematta – ”Aiemmin jätkät pilkkasivat ohuita kravattejani ja tiukkoja housuja”

Julkaistu:

NHL
Kaunis poika Henrik Lundqvist nappaa kiinni kaikki kiekot.
Henrik Lundqvistia on vaikea olla ihailematta. Hän on maailman parhaiten palkattu jääkiekkomaalivahti, joka pelaa Pohjois-Amerikan – ellei koko maailman – urheilupääkaupungissa New Yorkissa.

Aikanaan hänen huhuttiin seurustelevan Ruotsin prinsessan Madeleinen kanssa, joka asui samassa kaupungissa. Huhuissa ei ollut perää, mutta prinsessan kiinnostus olisi ollut ymmärrettävää.

Lundqvist valitaan säännönmukaisesti NHL:n komeimmaksi pelaajaksi ja ennen kaikkea NHL:n parhaiten pukeutuvaksi pelaajaksi.

Pudotuspelien aikana otteluiden parhaat pelaajat tuodaan pukukopin ulkopuolelle erillisiin lehdistötilaisuuksiin ottelun jälkeen. Lundqvistin ollessa vuorossa media on jo tottunut odottamaan. Ruotsalaisvahti saapuu vasta, kun vaatetus on kunnossa.

Ja se on aina kunnossa. Hänen pukunsa ovat aina täydellisesti istuvia, ja niiden väriskaala ei ole pelkkää harmaata ja sinistä, mutta yksityiskohdat huokuvat tyyliä ja kokonaisuus on aina pettämätön.

Hänestä on tullut myös miesten muotilehtien vakinaama.

– Etenkään täällä New Yorkissa ei ole olemassa oikeaa tai väärä muotia. Rakastan sitä, miten newyorkilaiset ovat kaikki erilaisia, Lundqvist sanoi yhdessä lukuisista muotihaastatteluistaan.

– En tiedä, onko tämä minun ansiotani, mutta meidän joukkueessammekin on tapahtunut muutos parempaan. Aiemmin jätkät pilkkasivat ohuita kravattejani ja tiukkoja housuja, nyt niitä näkyy muillakin.

Kaiken lisäksi Lundqvist myös pelaa uskomattoman hyvin. 33-vuotias göteborgilainen on taas kerran tämän kevään pudotuspeleissä osoittanut kuuluvansa NHL-vahtien ehdottomaan eliittiin.


Kun hänen joukkueensa New York Rangersin maalihanat ovat tyrehtyneet täysin, Lundqvist on pitänyt joukkueensa pystyssä ja mukana mestaruustaistossa.

Käsittämättömin tilasto tulee tässä: kolmena vuonna putkeen (2013–15), hän on samana päivänä, 13. toukokuuta, pelannut pudotuspelisarjan seitsemännen ottelun, torjunut joka kerta 35 kertaa ja lisäksi voittanut jokaisen ottelun.

Numerot ja päivämäärät ovat tietysti sattumaa, mutta jotain kertoo se, että Lundqvist on vuodesta toiseen pystynyt auttamaan joukkueensa eteenpäin tiukimmalla mahdollisella hetkellä.

– On pakko olla parhaimmillaan silloin, kun kaikki on katkolla, Lundqvist sanoi viime viikolla taas yhden seitsemännen ottelun jälkeen.

23-vuotiaana vähän kuin puskista NHL:ään nousseella Lundqvistilla on kuitenkin yksi ongelma. Vaikka hän torjui Ruotsille olympiakultaa Torinossa 2006, hän ei ole koskaan onnistunut voittamaan Stanley-cupia.

Uusi mahdollisuus on tänä keväänä. Vasta sen voitettuaan hän ei ole ainoastaan komein ja tyylikkäin, vaan myös paras.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt