NHL

Filppula pääsi pisteille Tampan murskavoitossa

rac

Julkaistu:

NHL
Tampa Bay Lightning tasasi konferenssifinaalit.
Tampa Bay Lightning otti murskaavan 6-2 vierasvoiton New York Rangersista ja tasoitti konferenssifinaalisarjan 1-1:een.

Lightningin tehohyökkääjänä hääri joukkueensa kaikki kolme ensimmäistä maalia tehnyt Tyler Johnson, jolla on nyt tänä pudotuspelikeväänä kasassa jo peräti 11 maalia.

Johnsonin osumista yksi syntyi kolmella viittä vastaan alivoimalla ja yksi neljällä kolmea vastaan ylivoimalla.

Tampan toinen maalitykki oli ykkösketjun laidalla pelaava Alex Killorn, joka teki joukkueensa neljännen ja kuudennen osuman, jälkimmäisen tyhjään maaliin.

Valtteri Filppula saalisti syöttöpisteet molempiin Killornin maaleihin. Pisteet olivat Filppulalle ottelusarjan ensimmäiset.

Suomalaissentterin ketju teki yhteensä kolme maalia, sillä joukkueen kapteeni Steven Stamkos onnistui myös maalinteossa.

Rangersin osumat viimeistelivät huippuvireinen Chris Kreider sekä niin ikään hyvässä iskussa oleva Derek Stepan.

Ilta oli nöyryyttävä Rangersin ruotsalaiselle huippuvahdille Henrik Lundqvistille, joka torjui ottelussa 20 kertaa. 33-vuotias Lundqvist päästi ensimmäisestä kertaa näissä pudotuspeleissä selkänsä taakse enemmän kuin neljä maalia.

Ottelu keskeytettiin toisessa erässä pitkäksi aikaa, kun linjatuomari Brad Kovachik loukkaantui jäätyään kahden pelaajan jyräämäksi laidassa. Kovachik talutettiin jäältä pois ja peli oli pysähdyksissä siihen asti, kunnes ylimääräisenä linjatuomarina paikalla ollut Greg Devorski sai vaihdettua varusteet ylleen.

Aiempina vuosina NHL on pitänyt ylimääräistä linjatuomaria paikanpäällä vasta finaalivaiheessa, ja muissa pudotuspeleissä ylimääräinen erotuomari on linjatuomarin loukkaantuessa toiminut linjatuomarina. Täksi kaudeksi liiga muutti tuomareiden vaatimuksesta käytäntöjä ja jokaisessa pudotuspeliottelussa on paikanpäällä sekä ylimääräinen erotuomari että ylimääräinen linjatuomari.

Ottelusarja jatkuu Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä Tampa Bayn kotihallissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt