NHL

Yllätysnimi NHL-seuran päävalmentajaksi suoraan yliopistosta

Julkaistu:

NHL
Philadelphia Flyers palkkasi tuntemattoman päävalmentajan.
Päävalmentajansa kauden päätteeksi erottanut Philadelphia Flyers on nimennyt uudeksi päävalmentajakseen yllätysnimi Dave Hakstolin.

46-vuotias kanadalaisvalmentaja on viimeiset 11 vuotta ollut Pohjois-Dakotan yliopistojoukkueen päävalmentaja. Päävalmentajavuosiensa aikana hän luotsasi koulunsa kiekkojoukkueen peräti seitsemän kertaa yliopistosarja NCAA:n lopputurnaukseen Frozen Fouriin.

Hakstol on vasta kolmas päävalmentaja NHL:n historiassa, joka on noussut suoraan yliopistovalmentajasta NHL-päävalmentajaksi. Edellinen tempun tehnyt on legendaarisen maineen saavuttanut Bob Johnson, joka hyppäsi Wisconsinin penkin takaa Calgaryn päävalmentajaksi vuonna 1982. Johnson voitti vuonna 1991 Stanley Cupin Pittsburgh Penguinsin päävalmentajana, ja kuoli vain viisi kuukautta myöhemmin syöpään.

Hakstollin valinta yllätti koko kiekkomaailman, sillä hänen nimensä ei ole pyörinyt päävalmentajaspekulaatioissa, vaikka hän on yliopistovuosiensa aikana kasvattanut NHL:ään lukuisia huippupelaajia, kuten Chicagon kapteenin Jonathan Toewsin.

Kanadalaisluotsilla on selvä yhteys Flyersiin. Seuran GM:n Ron Hextallin Brett-poika pelasi hänen alaisuudessaan ennen kuin siirtyi ammattilaiskiekkoon.

Hakstoll on Flyersin seurahistorian 19. päävalmentaja. Hän perii tehtävänsä Craig Berubelta, joka sai potkut kauden pääteeksi, kun Flyers jäi pudotuspelien ulkopuolelle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt