NHL

NHL-seuran omistaja kuolemanvaarassa – etsii elimenluovuttajaa seuran kotisivulla

Julkaistu:

NHL
Ottawa Senatorsin omistaja kaipaa pikaisesti uutta maksaa.
NHL-seura Ottawa Senators tiedotti torstaina sen omistajan Eugene Melnykin tarvitsevan kiireellisesti uuden maksan.

Yksityisyydestään hyvin tarkka 55-vuotias Melnyk on ollut kolme viikkoa sairaalahoidossa maksavaurion vuoksi. Barbadoksella asuvan omistajan poissaolo Senatorsin pudotuspeliotteluista herätti huomiota, sillä hän on tähän asti ollut aina läsnä joukkueen pudotuspeliotteluiden aikana.

Senators tiedotti asiasta torstaina, sillä Melnyk tarvitsee kiireellisesti uuden maksan. Hänen veriryhmänsä on harvinainen, mikä rajoittaa kuolleilta ihmisiltä saatavan maksan käyttöä. Nyt hänelle etsitään elossa olevaa luovuttajaa, joka antaisi miljardöörille osan omasta maksastaan. Lääkäreiden mukaan lahjoittajan maksa kasvaisi takaisin normaaliin kokoonsa muutamassa viikossa ja elävän luovuttajan ei automaattisesti tarvitsisi olla samaa veriryhmää.

Senators on avannut verkkosivuilleen erillisen sivuston, jossa se etsii potentiaalisia luovuttajia ja lisäksi seuran toimistolle on avattu erillinen puhelinlinja, jossa lääkärit vastaavat luovutusta harkitsevien ihmisten kysymyksiin.

Lääketeollisuudessa omaisuutensa luonut Melnyk osti konkurssissa olleen Senatorsin ja sen kotihallin vuonna 2003. Seura on ainoa Kanadassa sijaitseva NHL-seura, joka ei säännöllisesti myy kotiotteluitaan loppuun eikä tuota omistajalleen voittoa. Tappiollisesta toiminnasta huolimatta Melnyk on vakuuttanut, ettei aio myydä seuraa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt