NHL

NHL

Ikävä terveysvaiva vei NHL-tähden ”täyteen pimeyteen” kuukausiksi – ”Isä, mikset voi leikkiä kanssamme?”

Julkaistu:

nhl
Johan Franzen ei ole pystynyt pelaamaan kuukausiin.
Detroit Red Wingsin pitkäaikainen luottomies Johan Franzen on ollut sivussa NHL-peleistä tammikuun 6. päivä saakka. Tuolloin Edmontonin Rob Klinkhammar taklasi häntä ns. puun takaa, ja Franzenin silmissä sumeni. Hän koki aivotärähdyksen, eikä ole vieläkään toipunut jälkioireista. Avoimessa haastattelussa Detroit Free Press-lehdelle Franzen on kertonut, että perhe-elämä on ollut vaikeinta välikohtauksen jälkeen. Franzenilla on kaksi pientä poikaa.

- On karmeaa nähdä pettymys heidän silmissään kun he kysyvät: ”Isä, mikset voi leikkiä kanssamme?” Se särkee sydämeni, Franzen kertoi lehdelle.

- Tilanteeni on nyt paljon parempi. Pystyn tekemään tuota kaikkea, ja se tuntuu hyvältä.

Franzen oli yli kuukauden lähes toimintakyvytön kotonaan. Hän kertoo likimain maanneensa kahden kuukauden ajan vain sängyssä. Franzen kertoo kärsineensä ainakin neljä aivotärähdystä ennen tuoreinta.

- Tällä kertaa se oli pelottavaa. Kahden kuukauden ajan en pystynyt nostamaan lapsia syliini enkä pystynyt leikkimään heidän kanssaan paria minuuttia pidempään. Olin todella synkässä paikassa. Ensimmäisen kuukauden aikana en niinkään kun oletin kaiken parantuvan, mutta kun mitään ei tapahtui niin alkaa ihmetellä.

Franzen on luistellut omatoimisesti viikkojen ajan ja tuntee olonsa paremmaksi. Hän pystyy harjoittelemaan useammin, mutta matka takaisin jäälle on vielä pitkä.

- Yleensä iltapäivällä tulee takaisku tai illalla, mutta olen vain onnellinen, että tunnen oloni inhimilliseksi jälleen.

Silti Franzen ei koskaan tiedä, milloin seuraava karmea päänsärky ja oireet iskevät. 35-vuotias hyökkääjä ei ole tehnyt päätöksiä uransa jatkumisen suhteen. Hän allekirjoitti 11-vuotisen, 43,5 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen vuonna 2009.

- Olin jo ehtinyt haluta takaisin jäälle. Nyt pitää mennä päivä kerrallaan ja toivoa, että herään joku päivä ja oireet ovat poissa.

Tulospalvelu: NHL 16.04.2015

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt