NHL

Rangers-luotsi: Meillä oli hyvin energiaa

Julkaistu:

New York Rangers otti ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan NHL-jääkiekkoliigan toisen pudotuspelikierroksen ottelusarjassa Pittsburgh Penguinsia vastaan.
Rangers haki Pittsburghista 3–2-jatkoaikavoiton.

Ratkaisumaalin iski Derick Brassard, kun jatkoerää oli pelattu kolme minuuttia. Brassard pääsi lataamaan Benoit Pouliotin syötöstä maalin kattoon ohi Marc-Andre Fleuryn hanskakäden. Maalia ei heti havaittu, mutta Poulliot iski jatkotilanteesta kiekon uudelleen häkkiin.

Rangers aloitti ottelun väkevästi ja meni johtoon viiden minuutin kohdalla Pouliotin terävällä rannelaukauksella. Brad Richards lisäsi vierasjohtoa vielä ennen erätaukoa.

Toiseen erään Pittsburgh tuli ryminällä. Lee Stempniak kavensi rystyltä ja James Neal laukoi Pittsburghin tasoihin ajassa 33.28. Jussi Jokinen antoi syötön Nealin maaliin.

Kolmas erä oli maalivahtien näytöstä ja ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

– Meillä oli hyvin energiaa, olimme keskittyneitä. Arvelimme olevamme hyvissä asemissa, kun olimme tasoissa kahden erän jälkeen tässä hallissa. Pelasimme hyvän kolmannen erän ja saimme homman hoidettua jatkoajalla, Rangers-luotsi Alain Vigneault tiivisti.

Pittsburghin supertähti Sidney Crosby on pelannut jo 12 pudotuspeliottelua perättäin ilman maaleja.

Kane nujersi MinnesotanPatrick Kane oli Chicago Blackhawksin ratkaisija, kun hallitseva mestari aloitti toisen kierroksen 5–2-kotivoitolla Minnesota Wildista.

Peli oli pitkään Chicagon hallussa, mutta Minnesota kiri päätöserän alussa kahden maalin takaa tasoihin Clayton Stonerin ja Kyle Brodziakin maaleilla. Erik Haula syötti Brodziakin osuman.

Silloin esiin astui hyökkääjätähti Kane. Noin puolitoista minuuttia Brodziakin 2–2-tasoituksen jälkeen hän ohitti Ilja Bryzgalovin taidokkaalla rystylaukauksella.

Kane iski uudestaan ajassa 56.47 käytännössä paketoiden ottelun. Bryan Bickell teki loppulukemat tyhjiin.

Bickell vastasi myös Chicagon avausmaalista ensimmäisessä erässä. Hän ohjasi kiekon maaliin ylivoimalla Jonas Brodinin istuessa jäähyaitiossa korkean mailan takia.

Brodin istui jäähyllä samasta syystä myös Chicagon toisen maalin aikana. Sen laukoi Marian Hossa, joka haali tehot 1+2.

Vierasjoukkue Minnesota vei laukaustilaston 32–22.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt