NHL

IS arvioi alkavaa NHL-kautta: Keskinen divisioona

Julkaistu:

NHL
Jääkiekon NHL-liiga alkaa ensi yönä. IS arvioi divisioonien voimasuhteet kauden kynnyksellä.
KESKINEN DIVISIOONA:

St. Louis Blues

Bluesin selässä on paljon paineita tänä kautena. Kahtena edellisenä vuonna runkosarja on sujunut hyvin, mutta pudotuspeleissä urakka on loppunut lyhyeen. Valmentaja Ken Hitchcock luottaa tiukkaan puolustuspelaamiseen ja yksinkertaiseen sekä suoraviivaiseen hyökkäyspelaamiseen. Joukkueen runko on pidetty hyvin kasassa täksi kaudeksi.

Avainpelaajat:
Alex Pietrangelo, David Backes, Derek Roy

Arvio:
Jos joukkueen maalivahtipeli toimii edes kelvollisesti, Blues menee pitkälle. Divisioonassa sijoille 1–2.

Chicago Blackhawks

Viime kauden Stanley Cup -voittaja. Päävalmentaja Joel Quenneville oli lähellä saada potkut mestaruutta edeltävänä kesänä, mutta kauden jälkeen häntä ylistettiin, syystäkin. Vaikka Michael Frolik ja Dave Bolland lähtivät, on joukkue saanut säilytettyä runkonsa hyvin. Ainoa kysymysmerkki ensi kaudelle on, jaksaako joukkue motivoitua yhä uudestaan.

Avainpelaajat:
Corey Crawford, Duncan Keith, Brent Seabrook, Jonathan Toews, Patrick Kane, Marian Hossa, Niklas Hjalmarsson, Patrick Sharp

Arvio:
Jos valmentaja Quenneville onnistuu motivoimaan joukkuettaan uuteen menestykseen, on menestystä luvassa. Divisioonassa sijoille 1–2.

Minnesota Wild

Viime kausi oli jälleen koitua pahaksi pettymykseksi Wildin leirissä. Kolmannen kautensa Wildin päävalmentajana aloittava Mike Yeo sai pitää työnsä vain sen takia, että joukkue onnistui pääsemään pudotuspeleihin. Yeon yksinkertainen, suoraviivainen ja virheitä vältellyt kiekko päätyyn ja perään -pelitapa ei suosinut joukkueen taitavia pelaajia viime kaudella. Täksi kaudeksi Yeo onkin luvannut enemmän kiekonkontrollipelaamista.

Avainpelaajat:
Ryan Suter, Mikko Koivu, Zach Parise, Jason Pominville, Nicklas Bäckström, Jonas Brodin

Arvio:
Pääsee pudotuspeleihin, osittain suosiollisen lohkojaon ansiosta. Divisioonassa sijoille 3–4.

Nashville Predators

Nashville on vuosikausia tuskaillut tehottomuuden kanssa. Joukkue meni tämän kauden varaustilaisuuteen neljännen vuoron kanssa ja varasi hyökkäysongelmistaan huolimatta yhden puolustajan lisää. Puolustus on ehdottomasti Nashvillen paras osa-alue. Joukkue palkkasi vielä tämän lisäksi apuvalmentajaksi Phil Housleyn kouluttamaan puolustajia. Sanonta hyökkäys on paras puolustus ei päde tämän joukkueen kohdalla. Puolustus on laadukas, mutta hyökkäys on suuri kysymysmerkki.

Avainpelaajat:
Pekka Rinne, Shea Weber, Ryan Ellis, David Legwand, Viktor Stålberg, Roman Josi

Arvio:
Pelkkä puolustaminen ei riitä. Divisioonassa sijoille 4–5.

Colorado Avalanche


Coloradon edellisestä Stanley Cup -tittelistä on jo tovi. Kausi 2000–01 oli vielä joukkueen kulta-aikaa, mutta ajat ovat muuttuneet. Kun seuran entinen kapteeni Joe Sakic palkattiin johtoon, hän valitsi välittömästi uudeksi päävalmentajaksi Patrick Royn. Seuran entinen huippuvahti valmentaa ensimmäistä kertaa aikuisten joukkuetta ja urakkaa ei helpota se, että valmennettava ryhmä on epätasapainoinen. Hyökkäyksessä on laatua, mutta puolustus on todella heikko. Peräpäässä ei ole leveyttä eikä johtajuutta.

Avainpelaajat:
Matt Duchene, Gabriel Landeskog, PA Parenteau

Arvio:
Hyökkäys on laadukas, mutta puolustus sen sijaan ei. Tekee ja päästää paljon maaleja. Divisioonassa sijoille 5–6.

Dallas Stars

Muutoksen tuulet puhaltavat Dallasille. Ensimmäistä kauttaan Starsia valmentava Lindy Ruff muuttanee joukkueen pelaamista huomattavasti. Tästä lähtien puolustuspelaaminen on kaiken A ja O. Ruffilla on käytössään perinteinen tyyli, jossa maalivahdin työ yritetään sijoittumalla, kaksinkamppailuilla ja laukauksia blokkaamalla tehdä mahdollisimman helpoksi. Joukkueen hyökkäyspeliltä on turha odottaa hienouksia, sillä Ruffin ideologia on hyvin yksinkertainen: kiekko pois omalta alueelta ja laitojen kautta kohti vastustajan maalia.

Avainpelaajat:
Kari Lehtonen, Jamie Benn, Ray Whitney, Stephane Robidas, Alex Goligoski, Sergei Gontshar

Arvio:
Maalivahti Kari Lehtonen ei pysty yksin pitämään joukkuetta pystyssä. Divisioonassa sijoille 6–7.


Winnipeg Jets

Kolmanteen kauteensa lähtevä Jets vaihtaa ainoana joukkueena idästä länteen uudessa konferenssijaossa. Matkustusmäärä vähenee, mutta pudotuspelipaikka on kovemman työn takana. Päävalmentaja Claude Noel ei saa joukkueesta kaikkea irti, etenkään hyökkäyspäässä. Noel lupasi vuosi sitten joukkueen tiivistävän puolustuspeliään, mutta tuloksetta. Auttaakseen nuorten pelaajien esiinmarssia veteraanien pitää ottaa paljon vastuuta ja näyttää esimerkkiä. Ainoastaan joukkueen maalivahtipeli on kunnossa.

Avainpelaajat:
Ondrej Pavelec, Evander Kane, Andrew Ladd, Dustin Byfuglien, Bryan Little, Blake Wheeler, Olli Jokinen, Zach Bogosian, Tobias Enström

Arvio:
Maalivahti Ondrej Pavelec torjuu monta voittoa, mutta ei pysty yksin hoitamaan joukkuetta pudotuspeleihin. Divisioonassa sijoille 6–7.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt