NHL

Antti Niemi San Josen voiton takuumies

Julkaistu:

NHL
San Jose Sharks makseli kalavelkoja Los Angeles Kingsille NHL-liigan länsilohkon välieräsarjan kolmannessa ottelussa.
Kings käänsi edellisen ottelun kahdella kolmannen erän ylivoimamaalilla 4-3-voitokseen. Nyt Sharks iski kotihallissaan 2-1-voiton jatkoerään venyneessä ottelussa kahdella ylivoimaosumalla. Voitot ottelusarjassa ovat Kingsille 2-1.

Sharks-sankariksi nousi työteliäs ja taitava Logan Couture, joka viimeisteli voittomaalin, kun jatkoerää oli takana puolitoista minuuttia.

Antti Niemi sumensi Sharks-maalissa kovalla prosentilla Kingsin maalintekoyrityksiä. Hän nousi 26 torjunnalla ottelun kakkostähdeksi.
Mainiosti onnistui myös konkari Patrick Marleau, joka syötti Dan Boylen 1-0-maalin ja Couturen voitto-osuman.

Länsilohkon toisen välieräsarjan taistossa Detroit Red Wings jyräsi runkosarjan voittaneen Chicagon 4-1 ja vielä makoisasti Blackhawksin kotiyleisön edessä. Voitot ovat ottelusarjassa 1-1.

- Se tiedettiin, että he parantavat siitä miten he pelasivat sarjan ensimmäisen ottelun, mutta ei vaan pystytty vastaamaan siihen, Blackhawks-kippari Jonathan Toews tunnusti.

Detroit otti taiston haltuunsa toisessa erässä, johon Chicago tuli 1-0-johdossa Patrick Kanen avauserän maalin jälkeen. Damien Brunner ohjasi ensin Jakub Kindlin laukauksesta 1-1-tasoituksen. Erän lopulla Brendan Smith iski 2-1-maalin Henrik Zetterbergin syötöstä, kun Detroit livahti hyökkäykseen kolmella yhtä vastaan.
 
Filppula onnistui, vaikka tuli kaadetuksi

Kolmannessa erässä Johan Franzen sivalsi 3-1-maalin päästyään puolittaiseen läpiajoon Jonathan Ericssonin pitkän namusyötön saattelemana.

Valtteri Filppula tuikkasi 4-1-maalin kolmannen erän lopussa. Hän sai kiekon keskialueella Zetterbergilta, nousi kohti maalia ja pisti kiekon ohi Blackhawks-vahti Corey Crawfordin, vaikka tuli kaadetuksi juuri, kun laukaus lähti.

Detroitin hyvä liike ja aggressiivinen hyökkäyspeli ei hiipunut, vaikka ottelu alkoi 3-1-tilanteessa olla ratkennut.

- Ei jääty istuskelemaan. Koko ajan haettiin seuraavaa maalia. Tuntui hienolta, kun Filppula teki sen neljännen. Se paketoi ottelun. Minusta me olimme parempia ihan kaikessa, Zetterberg summasi nhl.comille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt