NHL

NHL

Entinen SM-liigavahti palaa yllättäen NHL-kaukaloihin

Julkaistu:

Lentoyhtiön moka pakotti NHL-valmentajan pelaajaksi.
Entinen NHL-maalivahti Rob Tallas palasi maanantaina kaukaloon pelaajana.

Florida Panthersin maalivahtivalmentajana toimiva Tallas joutui pikahälytyksellä pukemaan maalivahdinvarusteet päälleen, kun United-lentoyhtiö hukkasi farmista nostetun ruotsalaisvahti Jakob Markströmin varusteet.

Markström nostettiin farmista Panthersin NHL-joukkueen mukaan pikavauhtia, kun joukkueen toinen maalivahti Jose Theodore loukkaantui. Markström ehti ajoissa Miamiin ennen sunnuntain Carolina-ottelun alkua, mutta hänen varusteensa eivät ehtineet pelipaikalle ennen ottelun alkua. Koska seuralla oli kotiottelu, Tallas ehti hakea kotoaan omat varusteensa ja pukea ne päälleen.

Tallas torjui kiekkoja jo joukkueen alkuveryttelyssä ja pukee varusteet ylleen myös itse peliin. NHL:n sääntöjen mukaan joukkueella pitää olla kaksi maalivahtia. Hänelle tehtiin pikavauhtia koeaikasopimus.

39-vuotias Tallas päätti ammattilaiskiekkouransa vuonna 2005 Itävallassa. Sitä edeltävällä kaudella hän torjui kiekkoja SM-liigassa HPK:n paidassa. Urallaan hän ehti pelata myös 99 ottelua NHL:ssä Bostonin ja Chicagon paidassa.

Maalivahtien loukkaantumiset ovat ennenkin pakottaneet NHL-seurat tekemään erikoisjärjestelyitä varamaalivahtiensa suhteen. Muutama vuosi sitten Washington Capitals käytti kakkosvahtinaan joukkueen internetsivujen toimittajaa ennen kuin farmista hälyytetty uusi maalivahti ehti pelipaikkakunnalle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt