NHL

NHL sodassa urheiluvedonlyöntiä vastaan

Julkaistu:

NHL vastustaa tiukasti uutta lakia, joka vapauttaisi vedonlyöntiä Kanadassa.
Käynnissä oleva NHL:n työsulku ei ole liigan ainoa murheenaihe. NHL vastustaa tiukasti Kanadan parlamentin käsittelyssä olevaa uutta lakia, joka vapauttaisi maan vedonlyöntimarkkinoita.

Parlamentti on hyväksymässä uutta lakia, jonka mukaan liittovaltio antaisi provinssien vedonlyöntimonopoleille mahdollisuuden järjestää vetoja myös yksittäisistä peleistä. Tähän asti vetoa on saanut lyödä vain useamman pelin yhdistelmävetoina.

Uuden lain mukaan jokainen provinssi saisi kuitenkin itse päättää, ottaako heidän vedonlyöntiyhtiönsä yksittäisvedot käyttöönsä.

NHL on liittynyt muiden urheilusarjojen joukkoon, joka vastustaa uutta lakia.

- Me uskomme vakaasti, että urheiluvedonlyönnin laillistaminen on uhka lajille ja yksittäispelin vedonlyönti muodostaa erityisen uhan, liiga julistaa parlamentille lähettämässään muistiossa.

- Yksittäispelien vedonlyönti on ehkä suurin yksittäinen uhka lajille, sillä se altistaa pelin entistä helpommin pelien lopputulosten järjestämiselle vedonlyöntihuijauksella. Jos yksittäispelien vedonlyönnistä tulee julkisesti hyväksyttyä ja kannustettavaa, koko lajin ja liigan luonne voi muuttua ikuisiksi ajoiksi.

Liigan varakomissaari Bill Dalyn oli määrä keskustella asiasta senaatin komitean kanssa torstaina, mutta hän peruutti tapaamisen New Yorkissa riehuneen lumimyrskyn ja NHL:n työehtosopimusneuvotteluiden vuoksi. NHL:n lisäksi mm. baseballin kattojärjestö MLB ja sen ainoan kanadalaisjoukkueen Toronto Blue Jaysin johto on käynyt vetoamassa lain hylkäämisen puolesta.

Liittovaltion parlamentin alahuone on jo hyväksynyt lain käsiteltyään sitä ensin lukuisissa komiteoissa ja kahdesti yleisistunnossa. Nyt laki on ylähuoneen, eli senaatin ja sen komiteoiden tarkasteltavana. Mikäli senaatti hyväksyy lakimuutoksen, se astuu voimaan kenraalikuvernöörin allekirjoituksen jälkeen. Laki saanee myös senaatin hyväksynnän, sillä historiallisesti ylähuone erittäin harvoin hylkää alahuoneen tekemiä lakiehdotuksia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt