NHL

Mikael Granlundin kohdalle sopii vanha sananlasku

Julkaistu:

AHL
Mikael Granlund ei räiskynyt avausviikonloppuna, mutta ei myöskään pettänyt. Siksi hänen kohdalleen sopii hyvin vanha sananlasku "Hiljaa hyvä tulee".
Neljä maalia harjoituspelissä antoivat ehkä kuvan siitä, että Mikael Granlundin matka NHL-huipulle sujuisi kuin paraatimarssi.

AHL:n avausviikonloppu osoitti kuitenkin, ettei se ihan niin helppoa ole. Mutta ei siitä oululaiselle mitään Waterlootakaan ole tulossa.

Viikonlopun kahdesta pelistä Granlundin edustama Houston Aeros hävisi molemmat ottelunsa, ensin Charlottelle kotona ja sitten San Antoniolle vieraissa.

Jälkimmäisessä Granlund merkkautti itselleen AHL-uransa ensimmäisen maalisyötön ja oli jäällä myös joukkueensa toisen maalin aikana.

Granlundin ketju, jossa laidoilla pelasivat Minnesotan huippulupaukset Jason Zucker ja toinen ykköskierroksen varaus Charlie Coyle, loi molemmissa otteluissa tukun vaarallisia maalipaikkoja.

Minnesota on yksi NHL-seuroista, joka on viime vuosina varannut hyvin ja haalinut paljon lahjakkaita nuoria riveihinsä. Nyt sen farmijoukkuekin on täynnä sellaisia, ja kaikille ei riitä peliaikaa siinä määrin kun he ovat tottuneet.

Sen ehti kokea jo Elitserienistä Houstoniin siirtynyt puolustaja Jonas Brodin, joka Granlundin tavoin on seuran ykköskierroksen varaus. Brodin teki Houstonin kauden ja AHL-uransa avausmaalin lauantaina, mutta katseli sunnuntaina toista peliä katsomosta.

- Kaikki eivät millään mahdu koko ajan kokoonpanoon. Se on positiivinen ongelma meille, ikävä juttu pelaajille. Suurin osa heistä on kuitenkin tottunut aiemmin pelaamaan koko ajan ja paljon, Aerosia valmentava entinen NHL-luotsi John Torchetti sanoi seuran kotisivuilla.

NHL:n farmisarjassa vilisee tänä vuonna poikkeuksellisen paljon tähtiloistoa, kun kaikkien NHL-seurojen suurimmat lupaukset ja jo NHL:ssäkin kyntensä näyttäneet nuorukaiset ovat AHL:ssä.

Suomalaislupaus ei ole ainoa tulevaisuuden tähti, jolle alku AHL:ssä on tänä syksynä ollut vaikea.

Viime kaudella Philadelphia Flyersin paidassa NHL:ää pelanneet Brayden Schenn ja Sean Couturier jäivät avausottelussa ilman tehopisteitä ja katselivat kahta vastustajan osumaa aitiopaikalta kaukalon sisältä.

Edmonton Oilersin superhyökkääjät Jordan Eberle ja Ryan Nugent-Hopkins ovat kahden ottelun jälkeen edelleen ilman tehopisteitä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt