NHL

Tässä on Granlundin NHL-sopimus!

Julkaistu:

Yksi suomikiekon kultapojista sai vihdoin ja viimein haluamansa, kun Mikael Granlund teki kolmen vuoden sopimuksen Minnesota Wildin kanssa.
Granlund on seuran ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2010, ja oli tuolloin koko varaustilaisuuden yhdeksäs pelaaja.

Suomessa hän on neljän kauden aikana ehtinyt Kärppien ja HIFK:n riveissä pelata 129 SM-liigaottelua ja tehdä niissä 127 tehopistettä (41+86). Lisäksi hän oli HIFK:n riveissä voittamassa keväällä 2011 seuran ensimmäistä SM-kultaa 13 vuoteen.

Maajoukkueessa Granlund on ilmaveivailun ohessa pelannut kaikenkaikkiaan 29 A-maaottelua, joista saldona on tehot 4+17.

Minnesotassa Granlund joutuu nuoren joukkueen ympäröimäksi, sillä viime vuosina usein ilman pudotuspelipaikkaa jäänyt joukkue on täynnä nuoria lupauksia, jotka ovat vasta aloittelemassa NHL-uraansa. Jason Zucker ehti pelata jo muutaman NHL-ottelun Wildin paidassa yliopistouran päätyttyä tänä keväänä, mutta ruotsalaiset Jonas Brodin ja Johan Larsson sekä jenkkihyökkääjä Charlie Coyle aloittavat NHL-uransa rakentamisen Granlundin kanssa yhtä aikaa. Wildin seurajohto on julkisesti ladannut kaikkiin näihin pelaajiin isot odotukset.

- En malta odottaa näkeväni teitä lokakuussa, Granlund viestitti Wild-faneille seuran sivuilla julkaistussa videotiedotteessa.

Granlundin kolmevuotisen tulokassopimuksen kokonaisarvo on 2,7 miljoonaa dollaria ja se sisältää 90 000 dollarin allekirjoituspalkkion joka vuosi. Kyseessä on kahden suunnan sopimus, eli mikäli Granlund joutuu Wildin farmijoukkueeseen Houstoniin, hänen palkkansa putoaa merkittävästi. Sopimus sisältää myös tulokkaille sallittuja piste- ja muita bonuksia.

Star Tribune -lehden mukaan Granlundin yhden kauden kokonaisansio bonusten kanssa voi nousta peräti 2,1 miljoonaan dollariin.

- Wildin kanssa sopimuksen tekeminen oli ainoa vaihtoehto. Tämä on unelma minulle, Granlund sanoi seuran verkkosivuilla.

Sopimuksen yksityiskohdat voivat vielä muuttua, sillä NHL:n työehtosopimus on katkolla tänä kesänä ja on hyvin mahdollista, että Granlundin ja muiden pelaajien sopimusten yksityiskohdat muuttuvat työehtosopimuksen myötä.

Myös kauden alku on vaarassa, mikäli uutta työehtosopimusta ei saada siihen mennessä sovittua. Wild järjestää tulokasleirin heinäkuussa, jonne Granlund myös matkustaa. Mikäli työehtosopimusneuvottelut saadaan hoidettua, valmistautuminen ensi kauteen alkaa varsinaisella harjoitusleirillä syyskuun puolivälissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt