NHL

Selänteestä NHL:n virallinen teräsvaari

Julkaistu:

Teemu Selänne teki kenties viimeisellä kaudellaan poikkeuksellista NHL-historiaa.
41-vuotiaasta Selänteestä tuli NHL:n teräsvaari, kun hän pelasi päättyneellä kaudella kaikki runkosarjan ottelut. Selänne on nyt kaikkien aikojen vanhin NHL-pelaaja, joka on pelannut kauden kaikki 82 ottelua.

Aikaisempaa ennätystä piti hallussaan Detroitin puolustaja Nicklas Lidström, joka pelasi viime kaudella 40-vuotiaana kaikki ottelut.

Selänne oli kaiken lisäksi äärimmäisen tehokas, sillä hän takoi kauden aikana 66 pistettä (26+40), joka on 41-vuotiaista pelaajista NHL-historian toiseksi kovin saldo. Selännettä tehokkaampi 41-vuotiaana on ollut vain legendaarinen Gordie Howe, joka teki 71 pistettä kaudella 1969-70. Howe on kaikkien aikojen vanhin NHL:ssä pelannut pelaaja, sillä herran ura loppui vasta 52-vuotiaana.

Selänteellä on vielä matkaa Howen ennätysvuosiin, mutta päätös uran jatkosta syntyy vasta kesällä.

- Tiedän, että pystyn vielä pelaamaan. Mutta samalla en tiedä, pitääkö aina pelata niin pitkään kuin pystyy. Joskus tämä päättyy ja minun unelmani on ollut aina lopettaa omilla ehdoillani, olla terve ja nauttia kiekosta ja elämästä vielä uran jälkeenkin, Selänne kommentoi ottelun jälkeen. 

- Luonnollisesti minun täytyy puhua perheelleni. Pojat tulevat vanhemmiksi ja on vaikeaa olla poissa kotoa pitkiä aikoja. On asioita, joita minun täytyy pohtia ennen päätöstä, mutta olen kiitollinen, että olen pystynyt pelaaman näin monta vuotta. 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt