NHL

NHL

NHL-häirikkö heitti luistimensa jokeen - "tämä ei ole vitsi"

Julkaistu:

Sean Avery päätti todellakin varmistaa, että ura on ohi.
Yksi NHL:n viime vuosien puhutuimmista pelaajista, Sean Avery aikoo lopettaa uransa. Avery on viettänyt suurimman osan tästä kaudesta New York Rangersin farmijoukkueessa Connecticut Whalessa.

Viime viikolla hartfordilaisseura kuitenkin ilmoitti, ettei Averyn tarvitse enää osallistua joukkueen toimintaan. Rangers on laittanut hänet kahdesti tällä kaudella siirtolistalle, mutta miehen palvelukset ja jättipalkka eivät ole kelvanneet yhdellekään muulle NHL-seuralle.

- Tämä ei ole vitsi, olen lopettamassa. En voisi olla tyytyväisempi tilanteeseeni, Avery viestitti New York Post -lehdelle.

Ensimmäisten lopettamistietojen jälkeen miehen agentti Pat Brisson kiirehti kiistämään huhut Averyn uran päättymisestä. Mies itse kuitenkin varmisti asian Bravo-televisiokanavan haastattelussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Olen virallisesti lopettanut. Heitin jo luistimeni Hudsoniin (joki).

Täysin lopullista miehen lopettaminen ei kuitenkaan ole, sillä hän ei ole jättänyt NHL:lle virallisia eläkkeellesiirtymispapereitaan. Jos hän tekisi sen kesken kauden, häneltä jäisi saamatta loppukauden ansiot. Averyllä on menossa viimeinen vuosi nelivuotisesta sopimuksesta, jonka kokonaisarvo on 15,5 miljoonaa dollaria.

31-vuotias hyökkääjä on ollut urallaan otsikoissa lähinnä muista kuin pelillisistä saavutuksistaan. Tunnettu rääväsuu joutui muutama vuosi sitten NHL:n määräämään vihanhallintaohjelmaan sen jälkeen, kun hän lausui epäsiveellisiä kommentteja silloin Calgaryssä pelanneesta Dion Phaneufista sekä hänen tyttöystävästään näyttelijä Elisha Cuthbertista, joka seurusteli ennen Phaneufia juuri Averyn kanssa. Avery on saanut urallaan lukuisia pelikieltoja ja hänen ansiostaan NHL on kertaalleen muuttanut maalivahdin häirintään liittyviä sääntöjä kesken pudotuspelien.

Rangersin lisäksi Avery on pelannut NHL-urallaan Dallasin, Los Angelesin ja Detroitin riveissä. Jääkiekkoilun ohella mies vietti yhden kesän kesätöissä Vogue-muotilehdessä. Hänet tunnetaan homojen oikeuksien puolustajana, ja hän esiintyi viime vuonna mainoksissa, joissa vaadittiin homoliittojen hyväksymistä New Yorkin osavaltiossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt