NHL

NHL

Ikimuistoiseen iltaan valmistautuva Koivu sai äidiltään kirjeen - saa avata vasta myöhemmin

Julkaistu:

Saku Koivu saavuttaa ensi yönä todella kunnioitettavan merkkipaalun NHL-urallaan.
Vieraskaukalossa Colorado Avalanchea vastaan pelattava ottelu on Anaheim Ducksissa hyökkäävälle Koivulle jo uran 1000. ottelu NHL:ssä.

Koivusta tulee vasta viides suomalainen, joka on saavuttanut varsin suuressa arvossa pidetyn rajan. Ennen Koivua lukeman ovat ylittäneet vain Teppo Numminen (1 372 ottelua), Teemu Selänne (1 328), Jari Kurri ( 1251) ja Olli Jokinen (1 029).

Koivun saavutus on luonnollisesti noteerattu myös kotona Turussa. Koivu kertoi Orange County Registerille saaneensa Tuire-äidiltään onnittelukirjeen jo ennakkoon. Koivu ei ole kuitenkaan saanut vielä tutustua sen sisältöön.

- Hän ei halunnut minun avaavan sitä ennen kuin vasta sitten jälkeenpäin, Koivu sanoi lehdelle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän pitää muhkeaa tasalukemaa yhtenä uransa suurimmista merkkipaaluista.

- Kun puhuu 1000 otteluun yltäneiden pelaajien kanssa, he sanovat, että jälkeenpäin se on se merkkipaalu, joka todella merkitsee jotakin. Ja niin se onkin.

Ensi yönä pelattavasta Avalanche-ottelusta saattaa tulla suomalaisittain varsin ikimuistoinen tapahtuma. Koivu rikkoo tonnin rajan ja hyvässä lykyssä seurakaveri Teemu Selänne nousee yksin NHL:n kaikkien aikojen tehokkaimmaksi suomalaiseksi pelaajaksi.

Vielä toistaiseksi hän on tasapisteissä Jari Kurrin kanssa. Kummallakin on koossa 1 398 pistettä, tosin tilastoissa Selänne merkitään jo edelle suuremman maalipottinsa ansiosta. Kurri niittasi urallaan 601 maalia, Selänteellä on koossa jo 658 osumaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt