NHL

Selänne kieli keskellä suuta - "tämä on ihan huulenheittoa"

Julkaistu:

Selänne sanoo miettivänsä MM-kisoja "aikanaan".
Teemu Selänne ei ajattele muuta kuin Anaheim Ducksin tulevia pelejä ja niitäkin yhden kerrallaan. Toki häneltä udellaan jatkuvasti, josko hän janoaa Stanley Cupia niin paljon, että olisi valmis vaihtamaan seuraa siirtojen takarajan lähestyessä, mutta ei. Hän elää nyt vain Ducksille ja heidän playoff-unelmalleen.

– Ei se haittaa, vaikka asiasta kysellään joka paikassa. Se kuuluu tähän lajiin ja tähän hommaan.

Hän myöntää, että pudotuspelit ovat jääkiekon suola, mutta hän on yrittänyt sulkea pois mielestään ajatuksen siitä, että mitä jos Ducks ei pääsekään jatkoon, ja pitäisikö hänen lähteä muualle tavoittelemaan kannua.

– Meillä on oikeasti hemmetin hyvä sauma. Olisi jopa itsekästä ajatella niitä asioita, kun tässä on niin kova hulina päällä ja kova usko meidän joukkueeseen. Näin kun mennään, niin mun ei tarvitse onneksi edes miettiä sitä.

Sen verran Selänne paljastaa, että hänen mietteensä voisivat olla toisenlaisia, jos Ducksin ja pudotuspeliviivan välinen ero olisi 15 pistettä.

– Silloin olisi eri vastaus.


Itseluottamus lähes rajaton
Ducks on NHL:n länsilohkossa kolmantenatoista, mutta pudotuspeliviivaan on matkaa vain seitsemän pistettä, kun pahimmillaan eroa oli 20 pistettä. Selänne sanoo heidän kirinsä olevan kaikkien ansiota.

– Tietysti se harmittaa, kun vanha valmentaja (Randy Carlyle) joutui lähtemään meidän sähläilyjen takia. Uusi valmentaja (Bruce Boudreau) on tuonut paljon hyvää, ja nyt koko jengi painaa kovalla itseluottamuksella.

Selänne on iloinen siitä, että jokainen uskoo siihen, että he pääsevät pudotuspeleihin – karmean ja painajaismaisen kauden alun jälkeen.

– Tänäänkin oltiin 0–2-häviöllä eikä ollut mitään paniikkia. Jatkoajalla oli vielä mahdollisuus voittaa. Hyvä joukkue löytää keinon tulla takaisin, Selänne juttelee Newarkissa, kun Ducks on hävinnyt New Jersey Devilsille 2–3-rangaistuslaukauskisan jälkeen.

Selänne sanoo, että heidän on parasta unohtaa se pieninkin tyytyväisyyden tunne, mikä mieleen voi hiipiä hyvien pelien jälkeen. Heidän pitää vain puskea, olla nälkäinen ja saalistaa pisteitä joka ilta.


Takaovi auki MM-kisoihin
Selänne huokaa, että onneksi kauden ensimmäinen puolisko oli huono ja jälkimmäinen on ollut hyvä, melkein kuin unelma. Surkea kauden loppu mahtavan alun jälkeen olisi paljon pahempi vaihtoehto.

Jäisikö siitä paha maku suuhun?

– Niin. Siihen ei varmasti voisi lopettaa, hän sanoo ja purskahtaa sitten nauruun.

Oliko tuo vinkki siitä, että ura jatkuu, jos menestystä ei tule?

– Ei mennä niin pitkälle vielä. Tämä on ihan huulenheittoa.

MM-kotikisat ovat toinen asia, jota Selänne ei ole pohtinut.

– Olen tehnyt periaatepäätöksen, että nyt on nuorten aika. Mutta ei mennä siinäkään asioiden edelle. Olen oppinut sanomaan, ettei koskaan pidä sanoa ei koskaan.

Hän miettii MM-kisoja sitten aikanaan, jos aihetta on.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt