NHL

Selänne tasoissa NHL:n kurinpitäjän kanssa - katso video!

Julkaistu: , Päivitetty:

Teemu Selänteen yöllä tekemä osuma Pittsburghin verkkoon oli suomalaisen uran 656.
Sillä maalimäärällä Selänne nousi tasoihin kaikkien aikojen maalitilastossa NHL:n kurinpitäjän Brendan Shanahanin kanssa. Selänne on kaikkien aikojen listalla sijalla 12. Osuma oli Selänteen kauden 19.

Matt Beleskey oli pelannut pitkähkön vaihdon ja oli väsynyt. Hän huomasi tutun pelinumeron 8 viilettävän vasenta laitaa, syötti ja toivoi parasta. Numero 8 Teemu Selänne kiepautti kiekon rystyltä maaliin ja ratkaisi Anaheimille 2-1-voiton Pittsburghista.

- Sille on syynsä, että hänellä on noin tsiljoona maalia tässä liigassa, Anaheimin valmentaja Bruce Boudreau sanoi.

Selänteen yksinkertaisen oivaltava osuma katkaisi Pittsburghin kuuden ottelun mittaisen kotivoittojen jatkumon. Edellisiltana Boudreau jätti Selänteen vaihtopenkille suurimmaksi osaksi kolmatta erää, kun Anaheim löi Minnesotan. Päämääränä oli lepuuttaa Selänteen 41-vuotiaita jalkoja pitkän vieraskiertueen keskellä.

- Tämä oli meille todella tärkeä ottelu. Tulimme tänne joskus kolmelta aamulla. He tulivat kovaa päälle ja hallitsivat avauserää, mutta sitten me pääsimme mukaan. Tällä joukkueella on rutkasti itseluottamusta juuri nyt. Uskoimme nousevamme, vaikka olimme tappiolla, ottelun parhaana palkittu Selänne kertasi.

Kaikkien aikojen maalitilastossa sijalla 11 on tällä hetkellä Jaromir Jagr, joka on kolme maalia Selänteen edellä 659 osumalla.

Kaikkein aikojen pistepörssissä Selänne on sijalla 21. Selänteen edellä oleva Luc Robitaille on kahden pisteen päässä 1394 pisteellä. Jari Kurri on enää kuusi pistettä Selännettä edellä.

KATSO VIDEO SELÄNTEEN MAALISTA (nhl.com)

Ota kantaa

Ohittaako Selänne Jaromir Jagrin maalitilastossa tällä kaudella?

Kyllä 13% Ei 87%
Ääniä yhteensä 1419

NHL viime yönä:

Pittsburgh-Anaheim 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)
A: Teemu Selänne 1+0.
Montreal-Boston vl. 3-4 (0-1, 1-2, 2-0, 0-0, 0-1)
Florida-Ottawa 2-6 (1-1, 0-3, 1-2)
F: Sean Bergenheim 1+0.
Edmonton-Toronto ja. 3-4 (1-2, 1-0, 1-1, 0-1)
E: Lennart Petrell 0+1.
Vancouver-Colorado 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt