NHL

NHL

Luvassa historiallista NHL-herkkua: "Jets" vs. Jets!

Julkaistu:

Entinen Winnipeg Jets, nykyinen Phoenix Coyotes kohtaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kauden ensimmäisessä kotiottelussaan uuden Winnipeg Jetsin.
28. huhtikuuta 1996 Detroit Red Wings voitti Winnipeg Jetsin vanhalla Winnipeg Arenalla, pudotti Jetsit pudotuspeleistä ja sinetöi isäntäjoukkueen tarun NHL:ssä. Vuonna 1979 WHA:sta NHL:ään siirtynyt Jets oli myyty ja muuttamassa pois Winnipegistä. Uusi koti löytyisi Arizonan Phoenixsista.

15 vuoden pitkän odotuksen jälkeen Winnipeg sai täksi kaudeksi taas NHL-joukkueen, kun talousvaikeuksiin ajautunut Atlanta Thrashers siirtyi rajan pohjoispuolelle Kanadaan.

Vanhan Jetsin, nykyisen Coyotesin kauden ensimmäinen kotiottelu on, kyllä, uutta Winnipeg Jetsiä vastaan. Glendalessa Coyotesin kotihallissa roikkuu vanhan Jetsin seuralegendojen, Bobby Hullin ja Thomas Steenin jäädytetyt pelinumerot. Coyotes vei mukanaan Winnipegistä myös seuran historiatilastot.

- Se on varmasti mielenkiintoinen ottelu. Kuulemma paikanpäälle on tulossa faneja Winnipegistä. Toivottavasti on ainakin lähellä loppuunmyyty halli, Phoenixin suomalaishyökkääjä Lauri Korpikoski kertoi IS Urheilulle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Joukkueelle se on ihan vain peli muiden joukossa. Olemme yrittäneet keskittyä pelillisiin juttuihin. Meidän koutsilla (Dave Tippett) on ammattimainen lähestymistapa tällaisiin asioihin.

Talousvaikeuksisa vuosikausia ollut Coyotes on nykyään NHL:n omistuksessa. Liiga otti seuran hallintaansa reilut kaksi vuotta siten monimutkaisen konkurssioikeudenkäyntiprosessin jälkeen. Seuralle on siitä lähtien etsitty uutta omistajaa. Ennen kuin Winnipeg sai joukkueensa Atlantasta, yksi vaihtoehto Coyotesille oli siirtyä takaisin Winnipegiin. Lopulta Glendalen kaupunki sitoutui kattamaan verovaroista seuran tappiota 25 miljoonalla kaudessa ja Coyotes jäi ainakin toistaiseksi Arizonaan.

Coyotesin joukkueessa on edelleen yksi Jetsin pelipaitaa kantanut pelaaja. Nykyään 35-vuotias kapteeni Shane Doan oli Jetsin viimeinen ykköskierroksen varaus. Hän tuli liigaan heti 18-vuotiaana ja ehti pelata yhden kauden Winnipegissä ennen kuin joukkue siirtyi Phoenixiin.

- Ollaan heitetty kopissa vitsiä siitä, miten vanha se on, kun on pelannut jopa vanhassa Jetsissä, Korpikoski paljastaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt