NHL

NHL

Suomalaispakki erikoisen NHL-tilaston kärjessä

Julkaistu:

Jos pelkät rangaistuslaukaukset ratkaisisivat NHLssä, olisi 38-vuotias suomalaispakki yhä kovaa valuuttaa.
Petteri Nummelinin NHL-ura Minnesota Wildissa jäi vain kahden kauden mittaiseksi, mutta se riitti nostamaan suomalaiskonkarin mielenkiintoisen tilaston kärkeen.

Turkulaislähtöinen puolustaja onnistui kausien 2005-06 ja 2006-07 aikana kahdeksan kertaa kymmenestä yrityksestä voittolaukauskisassa. Suoritus on kymmenen kertaa tai enemmän kisassa ampuneista pelaajista kovin.

Muista suomalaisista Jussi Jokinen on niittänyt menestystä samaisessa kategoriassa. Hän on yksi kolmesta pelaajasta, jotka ovat onnistuneet tekemään yhden kauden aikana 10 maalia voittomaalikilpailussa. Jokinen onnistui tempussa kaudella 2005-06 Dallas Starsin sotisovassa. Kaksi muuta ovat kanadalaiset Wojtek Wolski ja Alex Tanguay.

Toista ääripäätä edustaa suomalaismaalivahti Niklas Bäckström, joka on hävinnyt peräti 24 kilpailua 36:sta. Hänen torjuntaprosenttinsa on huonoin yli 20 voittomaalikisaa torjuneista NHL-vahdeista. Voittomaalikilpailu on toiminut tasapeliin varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen päättyneiden NHL-otteluiden ratkaisijana kaudesta 2005-06. Tilastot julkaistiin NHL:n verkkosivuilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt