NHL

Philadelphia raivasi Ville Leinolle tilaa?

Julkaistu:

Philadelphia Flyersin pitkään jatkunut maalivahtisekoilu vaati merkittäviä siirtoja, jotta joukkueeseen saatiin vihdoin maailmanluokan torjuja. Samalla raivattiin palkkakattoon tilaa ilmeisesti myös Ville Leinoa varten.
Flyersin toimitusjohtaja Paul Holmgren teki ratkaisunsa ja pani tylysti lihoiksi kapteeni Mike Richardsin sekä maalitykki Jeff Carterin, jotta sai mahdutettua Phoenixissa viime kaudet pelanneen maalivahti Ilja Brizgalovin uuden sopimuksen NHL:n palkkakaton alle.

Venäläinen allekirjoitti seuran kanssa hulppean yhdeksän vuoden ja 51 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Richards kaupattiin Los Angeles Kingsiin ja Carter Columbus Blue Jacketsiin. Holmgrenin mukaan taloudelliset seikat eivät olleet ratkaisevia.

- Teimme kaksi hyvää jääkiekkovaihtokauppaa, Holmgren kuittasi.

Richards kertoi medialle olevansa sokissa, Carter välitti agenttinsa kautta tiedon "täydellisestä pettymyksestä". Molemmat pelaajat olivat Flyersin kulmakiviä.

Huonoja pelaajia Flyers ei saanut tilalle: Kingsistä saapuivat lupaava hyökkääjät Brayden Schenn ja Wayne Simmonds, Blue Jacketsista taas taitava Jakub Voracek. Lisäksi Flyers sai ykköskierroksen kahdeksannen varausvuoron lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa alkavaan NHL:n varaustilaisuuteen.
 

Leinon jatko selvä?


Richardsilla ja Carterilla on takataskussaan pitkät sopimukset, jotka jatkuvat nyt uusissa seuroissa. Flyers antoi siirroilla viestin, että se luottaa hyökkäyspäässä jatkossa erityisesti Daniel Briereen, Claude Giroux’hun ja James van Riemsdykiin.

- Olemme nuorempia ja olemme vahvempia, kiteytti seuran puheenjohtaja Ed Snider.

Siirrot tarkoittanevat sitä, että Philadelphiassa pelannut Ville Leino jatkaa seurassa. Savonlinnalaisen sopimus päättyy 1. heinäkuuta, mutta Holmgren on ilmaissut halunsa pitää hyökkääjä joukkueessa. Leino on ollut parilla viime kaudella osa vaarallista ketjua Brieren ja Scott Hartnellin kanssa.

Joukkueessa pelaa myös puolustaja Kimmo Timonen, jonka sopimusta on jäljellä kaksi kautta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt