NHL

Detroitin taistelu jatkuu - "tässä joukkueessa on luonnetta"

Julkaistu:

Detroit Red Wings teki kolmannessa erässä kolme maalia ja kukisti San Josen 4–3 NHL-jääkiekkoliigan länsilohkon välierässä sunnuntaina ja kavensi eron voitoissa 2–3:een.
Detroitin sankari oli Tomas Holmström, joka ohjasi voittomaalin Nicklas Lidströmin vedosta ajassa 53.52.

–Tässä joukkueessa on paljon luonnetta. Kukaan ei anna periksi, Detroitin voiton pohjustanut maalivahti Jimmy Howard sanoi.

Howard säkenöi ja torjui 39 laukausta. San Josen maalin suulla Antti Niemelle kertyi 18 torjuntaa. Kotijoukkue hallitsi ottelua. Se voitti laukaisutilaston 42–22.

Kolmannen erän alussa oli ratkaisun makua ilmassa, kun San Jose meni jo 3–1-johtoon Logan Couturen maalilla ajassa 40.54.

–Yleensä pystymme 3–1-tilanteessa pitämään pintamme. He eivät antaneet periksi, kamppailivat tiukasti. Sorruimme pari kertaa huolimattomuuteen heidän taitavia pelaajiaan vastaan, ja he panivat kiekon niistä sisään, hyökkääjä Joe Thornton arvioi.

Detroitin pinnistyksen pohjustivat Dan Cleary ja Jonathan Ericsson pikamaaleilla. Kaksikko teki maalin mieheen vajaassa kahdessa minuutissa ja nosti Detroitin tasoihin ajassa 45.29. Detroitin hyökkääjistä Pavel Datsjuk taituroi kipeällä ranteella kolme syöttöä.

–He vain olivat meitä parempia kolmannessa erässä, San Josen valmentaja Todd McLellan sanoi.

San Joselle lohdullinen asia tulevaisuutta ajatellen oli se, että se hallitsi ottelua. Detroitin pelaajat vain olivat sisäistäneet tämän ottelun merkityksen vahvasti. Voitto tiesi sitä, että sarja jatkuu Detroitissa keskiviikkoaamuna Suomen aikaa.

Detroitin itseluottamuksessa ei ole vikaa. Sarjan ottelut ovat olleet tasaisia. Ratkaisu on kaikissa viidessä ottelussa tullut maalin erolla jommallekummalle. Viime vuonna San Jose pudotti Detroitin jatkosta 4–1.

Detroit oli häviöllä sarjaa jo 0–3, kunnes heräsi. Nyt se yrittää nousta NHL:n historiassa neljäntenä joukkueena 0–3-tilanteesta jatkoon. Vain Philadelphia (2010), Toronto (1942) ja NY Islanders (1975) ovat nousseet 0–3-tilanteesta sarjan voittoon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt