Theo Fleury avoimena seksuaalisesta hyväksikäytöstään - NHL - Ilta-Sanomat

Ex-NHL-tähti: Seksuaalinen hyväksikäyttö teki minusta hullun alkoholistin

Kiekkolegenda Theo Fleuryn raju paljastuskirja ravistelee kiekkomaailmaa. Fleuryn mukaan häntä seksuaalisesta hyväksikäyttänyt juniorivalmentaja ajoi hänet kiinni pulloon.

Fleuryn järkyttävät teinivuosien kokemukset näkivät päivänvalon.

11.10.2009 20:14 | Päivitetty 11.10.2009 23:46

Fleuryn pian julkaistava kirja Playing with Fire on nostattanut suuren haloon Pohjois-Amerikassa. Kirjassa Fleury paljastaa teinivuosina häntä valmentaneen Graham Jamesin käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväkseen.

Kirjassaan ex-tähti muistelee 14-vuotiaana kokemiaan kauhun öitä, kun James pyysi nuorta kiekkoilijanalkua luokseen yökylään.

- Hän odotti yön tuloa ja konttasi pimeydessä huoneen läpi. Hän oli teipannut sälekaihtimet kiinni, jottei valoa päässyt lainkaan huoneeseen. Hän ryhtyi hieromaan jalkojani, enkä minä liikkunut, koitin vain teeskennellä nukkuvaa, Calgary Herald kertoo Fleuryn kirjoittavan kirjassaan.

Fleury tunnetaan paitsi taidoistaan ja tehoistaan kaukalossa, myös päihteiden sävyttämästä siviilielämästään. Fleuryn komeaa NHL-uraa alkoholi varjosti pitkin matkaa.

- Se, että minusta tuli raivopäinen, mielipuoli alkoholisti, oli suoraa seurausta hyväksikäytöstä.

Sittemmin jo vuosia raittiina pysynyt Fleury koitti tehdä uutta tulemista NHL-kaukaloihin tänä syksynä, mutta kun yritys Flamesin kanssa jäi torsoksi, hän päätti laittaa hokkarit lopullisesti naulaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?