Markkasen sihti oli pahan kerran hukassa, mutta Jazz voitti, kun varamies oli yltää uskomattomaan temppuun

Suomalainen sivusi kauden huonointa pistesaalistaan.

12.3. 4:47

Lauri Markkasen sihti oli harvinaisesti hukassa, mutta Utah Jazz voitti silti vieläpä helpohkosti koripallon NBA-liigassa.

Läntisen konferenssin pudotuspelipaikkaa jahtaava Jazz juhli vieraskentällä toista kertaa putkeen, kun idän häntäpään Charlotte Hornets nöyrtyi pistein 119–111.

Jazz johti kolmannen neljänneksen loppuhetkillä jo 20 pisteellä ja päästi Hornetsin päätöserässä tarpeettomankin lähelle – mutta ei tukalan lähelle.

Markkasen 13 pistettä sivusivat hänen kauden huonointa saalistaan, ja hän oli poikkeuksellisesti vasta Jazzin neljänneksi tehokkain pelaaja.

Markkanen upotti vain kolme pelitilanneheittoa 22:sta – yhden kolmosen yhdeksällä yrityksellä ja kaksi kahden pisteen koria 13 yrityksellä.

Se oli hämmentävän epätarkkaa, sillä kauden mittaan suomalainen on onnistunut yli puolissa pelitilanneheitoistaan.

Markkanen sai kasaan niinkin monta pistettä, koska hän pussitti kaikki kuusi vapaaheittoaan.

– Lauri tuskaili tänään pelitilanteissa, mutta hänen joukkuekaverinsa reagoivat nousemalla esiin, Jazzin valmentaja Will Hardy kommentoi lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.

– Lauri pelasi hyvin. – – Hän ei vain osunut monesti.

Utah Jazzin Lauri Markkanen heitti, Charlotte Hornetsin Kai Jones yritti estää.

Markkanen ylsi kuitenkin taas kerran tupla-tuplaan, sillä hän nappasi 13 levypalloa, eniten tämän tilaston tutun ykkösnimen Walker Kesslerin jälkeen. Markkasen plus–miinus-lukema oli jaetusti Jazzin paras, +17.

Markkasen parhaaseen antiin kuului purjehtiminen koko kentän läpi saatuaan ensin oman pään levypallon ja hyökkäyksen huipentaminen syöttämällä tulokassentteri Kesslerin donkkaamaan suoraan ilmasta.

Jazzin tehokkain oli takamies Talen Horton-Tucker, 22, joka kokosi kaikkien yllätykseksi 37 pistettä, kirkkaasti tämän kauden ennätyksensä, ja jakoi kymmenen syöttöä. Tripla-tupla jäi häneltä alustavien tilastojen mukaan vain yhden levypallon päähän.

– Joo, huomasin, Horton-Tucker myönsi peittelemättä harmitustaan NBA:n kentänlaitahaastattelussa.

Jälkikäteen NBA kuitenkin tarkisteli tilastoja niin, että Horton-Tucker jäi oikeasti kahden levypallon päähän.

Salt Lake Tribunen toimittaja Eric Walden huomautti, että tripla-tupla olisi ollut Jazzin ensimmäinen sitten vuoden 2008.

Horton-Tucker on ottanut kaiken irti nousustaan Jazzin avauskokoonpanoon, kun luottotakamies Jordan Clarkson on potenut sormivammaa.

Fanien suosikki, taitojensa ohella näyttävistä asusteistaan tunnettu Clarkson on ollut sivussa nyt kolmesta viime ottelusta ja kuudella viime kierroksella viidesti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?