Lauri Markkanen joutui kiusalliseen tilanteeseen supertähden vieressä – ”Hän sai minut näyttämään vielä huonommalta”

Nikola Jokic ei huomannut Lauri Markkasta.

20.2. 9:00

Lauri Markkanen teki Suomen aikaa viime yönä koripallohistoriaa olemalla ensimmäinen pohjoismainen palloilija, joka pelasi Pohjois-Amerikan koripalloliigan NBA:n tähdistöottelussa.

Markkanen sai kaiken lisäksi kunnian tulla valituksi ottelun avausviisikkoon. Monille esimerkiksi koulun liikuntatunneilta tutulla vuorovalinnalla suoritettu puolien jako johti kuitenkin suomalaisen kannalta hiukan kiusalliseen tilanteeseen.

Ottelun kapteeneiksi äänestetyt LeBron James ja Giannis Antetokounmpo pääsivät valitsemaan kahdeksan pelaajan joukosta pelaajia aloitusviisikkoonsa vuoron perään.

Viimeiseksi kaksikoksi lavalle jäivät Markkanen ja Denver Nuggetsin serbitähti Nikola Jokic. Tässä vaiheessa Jokic teki kuitenkin yllättävän tempun ja pomppasi pystyyn jo ennen kuin James oli julistanut viimeisen valintansa.

Lauri Markkanen (vas.) valittiin viimeisenä.

Yksin istunut Markkanen levitteli lavalla käsiään hieman hämmentyneen näköisenä naureskellen.

Jokic selitti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, ettei ollut huomannut penkkirivin päässä istunutta Markkasta.

– Luulin, että olin viimeinen, ja nousin ylös sen takia. Tuntui pahalta, kun huomasin Laurin olevan vielä siellä, serbialainen pahoitteli.

Markkanen kommentoi ikimuistoisen iltansa erikoista hetkeä hyväntuuliseen sävyyn.

– Olen vain iloinen, että saan olla osa tätä koko kokemusta, joten enpä juuri välittänyt siitä, Markkanen sanoi hymyillen.

– Hän luuli olevansa viimeinen valinta. Siksi hän pomppasi pystyyn niin aikaisin ja sai minut näyttämään vielä pahemmalta. Syytän häntä tilanteesta, Markkanen naureskeli viittoen Jokicin suuntaan.

Ottelun voitti Antetokounmpon kipparoima joukkue, johon suomalainen päätyi. Markkanen teki ottelussa 13 pistettä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?