Lauri Markkanen karsiutui finaalista tähtien kolmos­kisassa – harjoitus­vire olisi vienyt voittoon asti

Tähdistöviikonlopun donkkikisan voittaja ei edes pelaa NBA:ssa.

Lauri Markkanen jäi tavoitteestaan kolmen pisteen heittojen kisassa.

19.2. 5:49

Salt Lake City

Kotiyleisön suosikki Lauri Markkanen karsiutui finaalista NBA:n tähdistöviikonlopun kolmosheittokisassa, joka oli yksi lauantai-illan taitokilpailuista. Se käytiin sunnuntaina aamuneljän maissa Suomen aikaa.

– Se oli hauskaa, tosi hauskaa, Utah Jazzin suomalaistähti myhäili lopputuloksesta huolimatta.

Markkanen oli oikeassa arveltuaan, että alkukierrokselta kolmen parhaan finaaliin olisi päässyt 25 pisteellä, mutta hän jäi 20:een ja jaetulle neljännelle sijalle kahdeksan kilpailijan joukossa.

Markkanen oli saanut parempia tuloksia harjoitellessaan varta vasten tätä kisaa varten kahtena edellisenä päivänä.

– Tasaisesti 28:aa ja 29:ää pistettä, muutama kolmenkympin puolelle, mutta kyllä sen tiesi, että kisasta tulee erilainen, hän kommentoi.

– Olisihan se kiva ollut voittaa pokaali tänään. Ehkä sitten ensi vuonna.

Kyllä. Suomella on koripalloilija, joka voi puolihuolimattomasti olettaa olevansa tähdistöviikonlopun esiintyjä tulevaisuudessakin.

Lauri Markkanen keskittyi heittoonsa muiden kilpailijoiden katsellessa penkiltä.

Kolmoskisan voiton vei Portland Trail Blazersin Damian Lillard, joka heitti kummallakin kierroksella 26 pistettä. Finaalikierrokselle ylsivät myös Indiana Pacersin Buddy Hield ja Tyrese Haliburton.

Kilpailijat pyrkivät pussittamaan 70 sekunnissa 27 palloa, joista saattoi saada enintään 40 pistettä.

25 palloa oli jaettu viiteen viiden pallon telineeseen tasaisesti ympäri kaarta. Useimmista palloista saattoi saada yhden pisteen, mutta neljässä telineessä viimeinen pallo eli niin sanottu rahapallo [moneyball] tarjosi kaksi pistettä. Yksi vapaasti sijoitettava teline puolestaan oli täynnä rahapalloja. Lisäksi oli kaksi kolme pistettä tarjoavaa aivan erillistä palloa, jotka piti heittää hieman kauempaa kaaresta.

Lauri Markkanen poimi pallon telineestä heittoa varten.

Toisen telineen puhtaan sarjan jälkeen Markkanen oli mainiossa vauhdissa kohti finaalia, mutta rytmi katosi epäonnistuneisiin kolmen pisteen palloihin suorituksen puolivälissä. Tämän hän totesi itsekin.

Markkanen oli sijoittanut täyden rahapallotelineen viimeiseksi kentän oikeaan kulmaan ja upotti niistä viidestä vain yhden.

– Toinen laita on minulle itse asiassa parempi, mutta olisin joutunut ottamaan palloja telineestä vasemmalta puoleltani, mikä tuntui epäluontevalta, enkä halunnut rahapallotelinettä heti alkuun.

Markkasen tiedettiin halunneen mieluiten lauantain päätapahtumaan donkkikisaan, joka saa kaikista taitokisoista suurimman huomion, mutta hän kiisti olevansa pettynyt jäätyään ulos siitä.

– Aika monta donkkia olen saanut vedettyä tällä kaudella, mutta kun katsoo, ketä siihen valittiin, niin kyllä ymmärrän.

Ei se tosin NBA-näytöistä jäänyt kiinni, sillä donkkikisan voitti Mac McClung, joka ei ole pelannut tällä kaudella yhtään NBA-ottelua ja urallaankin vain kaksi. Hän kuuluu Philadelphia 76ersin organisaatioon mutta on pelannut NBA:n kehitysliigaa Delaware Blue Coatsissa.

Ponnistusihme McClung on koripalloilijaksi lyhyt, 188-senttinen, minkä ansiosta hänen loikkansa näyttävät erityisen ilmavilta.

Donkkikisan muut osallistujat olivat Trey Murphy III (New Orleans Pelicans), Jericho Sims (New York Knicks) ja K.J. Martin (Houston Rockets).

Lauantai-illan avausohjelman eli taitoratakilpailun voittivat Markkasen joukkuekaverit Utahista. Team Jazzin muodostivat Jordan Clarkson, Walker Kessler ja Collin Sexton.

Kaksi muuta taitokilpailun joukkuetta olivat tulokkaiden joukkue Paolo Banchero, Jaden Ivey ja Jabari Smith Jr. sekä Team Antetokounmpo, jonka idea meni pilalle, kun veljeskatraan supertähti Giannis Antetokounmpo poti rannevammaa. Hänen pelaamisensa sunnuntain tähdistöottelussa on epävarmaa.

Taitokisassa Thanasis ja Alex Antetokounmpon rinnalla oli Jrue Holiday.

NBA:n tähdistöottelu pelataan varhain maanantaina Suomen aikaa. Kapteenit LeBron James ja Giannis Antetokounmpo jakavat pelaajat joukkueisiinsa kello 2.30. Ottelu alkaa kello 3.30.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?