Lauri Markkasen isän puhelimeen kilahti keskellä yötä kummallinen viesti

Lauri Markkanen ilmoitti tähdistövalinnastaan isälleen lyhyellä viestillä.

Lauri Markkasen yksi tavoite toteutui, kun hänet valittiin NBA:n tähdistöotteluun.

3.2. 15:14

Suomen koripallo sai uuden luvun historiaansa, kun Lauri Markkasesta tuli ensimmäinen NBA:n tähdistöotteluun valittu pelaaja perjantain vastaisena yönä.

Markkasen isälle Pekka Markkaselle valintatilaisuus aiheutti huonosti nukutun yön.

Markkanen sai palkinnon Utah Jazzin riveissä pelaamastaan erinomaisesta kaudesta, kun hänet valittiin sarjan 24 tähtipelaajan joukkoon. Hän on ollut joukkueensa ehdoton ykköstähti ja loistanut ilta illan jälkeen ja rankinglistauksesta toiseen.

Valinta alkoi näyttää sitä todennäköisemmältä, mitä pidemmälle kausi eteni ja Markkasen lento jatkui.

Lue lisää: Lauri Markkanen valittiin NBA:n tähdistö­otteluun!

Tähdistöottelun vaihtopelaajat valittiin valmentajien äänestyksellä, ja Markkasen nimi lausuttiin kuudentena, eli toiseksi viimeisenä. Varma ei valinta ollut. Sen tiesi Pekka Markkanenkin.

– Meni yö vähän pipariksi, ja tuli pätkissä nukuttua. En onneksi nähnyt valintatilaisuutta, olisi ollut hermoja raastavaa. Loppu hyvin kaikki hyvin, Pekka Markkanen toteaa.

– Siellä jäi taakse liuta kovia pelimiehiä.

Hän kertoo laittaneensa Laurille vielä tsemppiviestin yöllä, ja herättyään puoli viiden aikaan, valinta selvisi nopeasti puhelimesta.

– Oli tullut yli 20 whatsapp-viestiä. Katsoin ensimmäisenä Laurin viestin. Siinä luki vain ”Nyt nukkumaan”, ja sitten oli kolme naurukuvaa. Laurilla on tapa ilmaista välillä asioita vähän kiertoteitse.

Vielä perjantaiaamuna ei suuria juhlia ollut järjestetty, mutta koko perheen on tarkoitus lentää katsomaan Lauria tähdistöottelussa Utahin kotiareenalla.

– Juhlitaan sitten paikan päällä.

Pekka Markkanen pelasi itse pitkän uran koripalloilijana ja edusti Suomea 129 maaottelussa. Hän on luonnollisesti seurannut Laurin otteita tarkalla ja asiantuntevalla silmällä jo pienestä pitäen.

Hän korostaa, ettei ole mitään taikatemppuja, joilla Lauri on noussut uudelle tasolle, vaan kyse on pitkäjänteisen työn tuloksesta, uskosta omaan tekemiseen ja sopivaan joukkueeseen pääsemisestä.

– NBA:ssa jokainen pelaaja pelaa jollain tasolla omaan pussiinsa. On uskomatonta, että kävi tuollainen tuuri, että pääsi joukkueeseen, jossa saa pelata omaa peliään.

Vaikka osana joukkuetta loistava Lauri Markkanen ei omaa häntäänsä juuri nostakaan, on yksi hänen lausumansa tavoite jäänyt erityisen hyvin isän mieleen.

– Kun oli aika pieni, ehkä C- tai B-juniori, niin Lauri sanoi, ettei tavoite ole pelata NBA:ssa vaan olla NBA:n paras pelaaja.

– Silloin pidin aika utopistisena, mutten kehdannut nauraa. Ajattelin, että siinä on tavoitetta. Nyt tavoite alkaa olla jo vähän realistisempi, eikä kukaan enää naura sille tavoitteelle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?