NBA-legenda jyrähti Lauri Markkasen kohtelusta – ”Ei ole reilua”

Charles Barkleyn mielestä Lauri Markkanen olisi ansainnut tähdistöottelun avauskokoonpanon paikan ennen Zion Williamsonia.

Lauri Markkanen pelaa elämänsä kautta.

28.1. 8:33

NBA-tähti Lauri Markkanen jäi nuolemaan näppejään, kun sarjan tähdistöottelun avausviisikoihin valitut pelaajat julkaistiin perjantaiaamuna Suomen aikaa.

Avausviisikot valittiin äänestyksellä, jossa ynnättiin fanien, pelaajien ja median antamia ääniä. Markkanen sijoittui läntisen konferenssin äänestyksessä etukentän pelaajista viidenneksi.

Avausviisikon kolme etukentän paikkaa miehittivät Lebron James, Nikola Jokic ja Zion Williamson. Kahdelle takamiehen paikalle valittiin lännestä Luka Doncic ja Stephen Curry.

Kaikki asiantuntijat eivät olleet samaa mieltä äänestystuloksen kanssa. Entinen NBA:n tähtipelaaja Charles Barkley ilmoitti TNT:n tv-lähetyksessä, että olisi valinnut Markkasen avausviisikkoon ennen Williamsonia.

– Toivon, ettei Williamson käsitä tätä väärin, mutta hän on mielestäni ollut liian monta peliä sivussa. Minä olisin valinnut Domantas Sabonisin tai Markkasen. Mielestäni ei voi tulla valituksi, jos on ollut sivussa 20 ottelua kauden ensimmäisen puolikkaan aikana. Se ei ole reilua, Barkley sanoi lähetyksessä.

Barkley on puhunut Markkasen puolesta aiemminkin. Jo tammikuun alussa, kun ensimmäiset tilanteet fanien äänestyksestä julkaistiin ja Markkanen oli etukentän pelaajista seitsemäntenä, Barkley ilmoitti, että äänestystilanteessa on ongelma.

– Lauri Markkasen pitäisi olla korkeammalla. Hän esimerkiksi teki juuri 49 pistettä, hän ruoti tuolloin.

Lue lisää: Lauri Markkaselle tyly ilmoitus – jopa NBA:n legenda pöyristyi suorassa tv-lähetyksessä

Markkasella on kuitenkin vielä hyvä sauma päästä mukaan Salt Lake Cityssä pelattavaan tähdistöotteluun. Joukkueita nimittäin täydennetään vielä seitsemällä vaihtopelaajalla kummastakin konferenssista.

Yhteensä tähdistöotteluun pääsee siis 12 pelaajaa molemmista konferensseista. Valmentajat valitsevat vaihtopelaajat, ja joukkueiden kapteenit poimivat näistä 24 pelaajasta joukkueet. Tähdistöotteluun valitut pelaajat kerrotaan 2. helmikuuta.

Ottelua ei siis pelata itä vastaan länsi, vaan kummassakin on pelaajia molemmista konferensseista. Lopulliset kokoonpanot selviävät vasta juuri ottelun alla 19. helmikuuta.

Markkanen on ollut tällä kaudella todella hyvässä vireessä ensimmäisestä pelistä lähtien. Hän on heittänyt ottelua kohti keskimäärin 24,8 pistettä ja ottanut 8,7 levypalloa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?