Lauri Markkaselle hurja äänivyöry – joutuu silti jännittämään

NBA-pelaajat arvostivat Lauri Markkasen korkealle tähdistöäänestyksessä.

Lauri Markkanen on ollut Utah Jazzin ykköstähti läpi kauden.

27.1. 7:44 | Päivitetty 27.1. 8:26

NBA-koripalloilija Lauri Markkanen valitaan käytännössä varmasti sarjan tähdistöotteluun. Todennäköiseltä jo pitkään näyttänyt valinta sai sinetin, kun pelaajien äänestystulos selvisi.

Markkanen sai läntisen konferenssin etukentän pelaajista neljänneksi eniten ääniä, yhteensä 73. Enemmän saivat vain Nikola Jokić (220), LeBron James (193) ja Zion Williamson (80).

Fanien äänestyksessä Markkanen sijoittui seitsemänneksi, ja toimittajien listauksessa viidenneksi. Fanien äänillä oli 50 prosentin painoarvo, pelaajilla ja toimittajilla molemmilla 25 prosentin. Näin ollen Markkanen sijoittui lopulta viidenneksi läntisen konferenssin etukentän pelaajien listauksessa.

Ykköseksi sijoittui ja siten kapteeniksi valittiin James, jolle tähdistöottelu on jo uran 19:s.

Läntisen konferenssin avausviisikon täydentävät Luka Doncic ja Stephen Curry.

Itäisen konferenssin avausviisikon muodostavat ääniharava Giannis Antetokounmpo, Kevin Durant, Kyrie Irving, Donovan Mitchell ja Jayson Tatum. Itäisen konferenssin all stars -veteraani on Durant, jolle esiintyminen on uran 13:s.

Yhteensä tähdistöotteluun pääsee 12 pelaajaa molemmista konferensseista. Valmentajat valitsevat vaihtopelaajat, ja joukkueiden kapteenit poimivat näistä 24 pelaajasta joukkueet. Tähdistöotteluun valitut pelaajat kerrotaan 2. helmikuuta.

Ottelua ei siis pelata itä vastaan länsi, vaan kummassakin on pelaajia molemmista konferensseista. Lopulliset kokoonpanot selviävät vasta juuri ottelun alla 19. helmikuuta.

Markkanen on ollut tällä kaudella todella hyvässä vireessä ensimmäisestä pelistä lähtien. Hän on heittänyt ottelua kohti keskimäärin 24,8 pistettä ja ottanut 8,7 levypalloa.

Juttua korjattu 27. tammikuuta kello 8.26. Ottelua ei pelata itä vastaan länsi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?