Markkasen Utah hävisi niukasti – valmentajalta tiukka viesti

Utah on läntisen konferenssin kahdeksantena.

4.12.2022 7:43 | Päivitetty 4.12.2022 9:38

Salt Lake City / Helsinki

Lauri Markkasen edustaman Utah Jazzin orastava voittoputki katkesi NBA:ssa, kun joukkue taipui kotiottelussa divisioonaviholliselleen Portland Trail Blazersille pistein 111–116. Markkanen kirjasi peräkkäisen illan ottelussa tilastoikseen 21 pistettä, kuusi levypalloa, kaksi syöttöä, kolme riistoa ja vähemmän mairittelevasti viisi pallonmenetystä.

Markkasen onnistuneet pelitilanneheitot (4/10) syntyivät kolmen pisteen kaarelta (4/6). Lisäksi suomalainen pussitti kaikki 9 vapaaheittoaan.

Portland pelasi ilman loukkaantunutta ykköstähteään Damian Lillardia, mutta se ei vieraiden menoa haitannut. Takamies Anfernee Simons hurjasteli 45 pistettä, ja laitahyökkääjä Jerami Grant tehtaili 33 pisteessä. Utahin paras pistemies oli takapelaaja Jordan Clarkson (24).

Utahin päävalmentaja Will Hardy ei ollut tyytyväinen joukkueensa aloitukseen. Portland repi Jazzin puolustuksen auki ensimmäisellä neljänneksellä ja paukutti 40 pistettä.

–  Tässä liigassa on oltava hereillä heti otteluiden alussa, vaikka pelaisimmekin peräkkäisinä iltoina. He aloittivat ottelun aggressiivisesti ja fyysisesti, toisin kuin me. Pelaajamme vastasivat siihen lopulta ottelun edetessä, ja annan heille kunniaa hyvästä toisesta puoliajasta, Hardy kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Portlandilla oli lepoetu ottelussa puolellaan, sillä joukkueella oli takanaan kaksi välipäivää. Utahille ottelu oli neljään päivään jo kolmas. Jazz on pelannut alkukaudella selvästi eniten otteluita, sillä Portland-peli oli sille jo kauden 26:s. Samaan aikaan muut läntisen konferenssin joukkueet ovat rehkineet "vain" 21–24 ottelua.

Keskikastin taistoa

Utah oli voittanut kaksi viimeisintä kotiotteluaan Los Angeles Clippersiä ja Indiana Pacersia vastaan. Tappion myötä joukkue tipahti läntisessä lohkossa kahdeksannelle sijalle (14 voittoa–12 tappiota) Portlandin (12–11) hiillostettavaksi.

Alkuviikolla Utah saa kaivattua lepoa useamman välipäivän kautta. Jazzin kausi jatkuu Suomen aikaa torstaiaamuna, kun hallitseva mestari Golden State Warriors vierailee Salt Lake Cityssä.

NBA lauantaina: LA Clippers–Sacramento 96–123, Charlotte–Milwaukee 96–105, Toronto–Orlando 121–108, Minnesota–Oklahoma 128–135, Golden State–Houston 120–101, Utah–Portland 111–116.

Artikkelista on päivitetty kauttaaltaan uusi STT:n versio 9.38.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?