Lauri Markkanen vireessä – Cleveland Cavaliers katkaisi tappioputken - NBA - Ilta-Sanomat

Video: Lauri Markkasen heittokäsi kuumana – Cleveland Cavaliers katkaisi tappiokierteen

Lauri Markkanen oli mainiossa vireessä.

28.11.2021 13:11

Lauri Markkasen heittokäsi oli kuuma, kun suomalaisen edustama Cleveland Cavaliers katkaisi viiden ottelun tappioputkensa koripalloliiga NBA:ssa.

Cleveland voitti Orlandon 105–92. Markkanen pelasi 32 minuuttia ja nakutteli 20 pistettä. Markkanen oli pelin toiseksi paras pistemies.

Markkasen heitot onnistuivat yli 60 prosentin varmuudella, kahdeksan kertaa 13:sta. Kolmen pisteen heitoistaan Markkanen upotti korisukkaan neljä kahdeksasta. Lisäksi Markkanen kaapi kaksi hyökkäys- ja kolme puolustuslevypalloa.

Cleveland pääsi ottelussa pelaamaan pitkästä aikaa parhaalla kokoonpanolla, kun kyynärpäävammasta kuntoutunut Evan Mobley palasi kokoonpanoon. Aiemmin marraskuussa Markkanen oli ollut sivussa NBA:n koronaprotokollan takia. Mobley kirjasi 13 pistettä ja Jarrett Allen 19.

–  Oli mahtavaa päästä takaisin kentälle Jarrettin, Laurin ja muiden kanssa. Kemiamme paranee peli peliltä, Mobley sanoi NBA:n verkkosivuilla.

Pelin ykköstähti oli 26 pistettä nakuttanut Clevelandin Darius Garland. Garland, 21, saavutti 2  000 pisteen rajan neljänneksi nuorimpana pelaajana Clevelandin seurahistoriassa.

NBA:n länsilohkossa toisena oleva Phoenix otti 16:nnen peräkkäisen voiton kukistamalla itälohkon kärkijoukkueen Brooklynin 113–107. Phoenixin voittoputki on seurahistorian toiseksi pisin.

Phoenixin konkaripelaaja Chris Paul kirjasi ottelussa tilastoihinsa uransa 5  000:nnen levypallon. 36-vuotias Paul on ensimmäinen pelaaja NBA:n historiassa, joka on saavuttanut 20  000 pistettä, 10  000 syöttöä ja 5  000 levypalloa.

–  Tietenkin mestaruuden voittaminen on kauden päätavoite. Mutta jos ei pysty nauttimaan tällaisista pienistä voitoista ja onnistumisista kauden mittaan, niin mitä ihmettä on tekemässä? Paul sanoi NBA:n verkkosivuilla.

Koronavirustartunnan takia kolme viikkoa sivussa ollut Philadelphian tähtipelaaja Joel Embiid heitti paluuottelussaan 42 pistettä, mutta ei kyennyt auttamaan joukkuettaan voittoon. Philadelphia hävisi kahden jatkoajan jälkeen taiston Minnesotalle 120–121.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?