Pistehai Lauri Markkanen vauhditti Bullsin voittokulkua NBA:ssa - NBA - Ilta-Sanomat

Pistehai Lauri Markkanen vauhditti Bullsin voittokulkua NBA:ssa

Lauri Markkanen nakutti pisteitä.

23.1. 9:24

Chicago Bulls otti kolmannen peräkkäisen voittonsa koripallon NBA:ssa, ja myös Lauri Markkasen hyvä vire jatkui.

Markkanen nakutti Bullsille 23 pistettä, kun joukkue kukisti Charlotte Hornetsin vieraissa 123–110.

Markkasen kahdeksasta kolmen pisteen yrityksestä onnistui kolme. Levypalloja hän kaapi kaksi, ja tilastoihin tuli myös yksi torjunta.

Bullsin riveissä Markkasta enemmän pisteitä teki vain Zach LaVine, jonka saldo oli 25 pistettä. Markkanen ja LaVine ylsivät kolmatta kertaa tällä kaudella samassa ottelussa yli 20 pisteeseen.

Bullsin päävalmentaja Billy Donovan korosti ottelun jälkeen LaVinen vastuuta joukkuekaveriensa tason nostamisessa.

– Hyvän pelaajan tunnusmerkki on, että hän saa muut ympärillään näyttämään paremmalta. Kaikki tietävät, että hän itse osaa heittää, mutta hän voi nostaa myös muita, Donovan sanoi ESPN:lle.

Markkanen on kuulunut joukkueensa parhaimmistoon palattuaan korona-altistuksen aiheuttamalta tauolta viikko sitten. Altistus piti hänet poissa seitsemästä ottelusta. Charlottea vastaan Markkanen oli kentällä vajaat 30 minuuttia.

– Mielestäni jaamme hyvin palloa ja käytämme vapaat heittopaikat, Markkanen kommentoi ESPN:lle.

Chicago on tällä kaudella voittanut seitsemän peliä ja hävinnyt kahdeksan. Joukkue kohtaa kotihallissaan hallitsevan mestarin Los Angeles Lakersin varhain sunnuntaina Suomen aikaa.

Koronatartunnat ja -altistukset ovat vaikuttaneet NBA:n alkukauteen. Useita pelejä on jouduttu siirtämään, koska joukkueissa ei ole ollut tarpeeksi pelikuntoisia pelaajia.

Miami Heat ilmoitti perjantaina paikallista aikaa, että se aikoo tuoda peleihin niin kutsuttuja koronakoiria haistelemaan yleisöä mahdollisten tartuntojen varalta, kertoo muun muassa uutiskanava CBS. Miami aikoo päästää ensi viikon torstaista alkaen rajoitetun määrän eli 1 500 katsojaa kotipeleihinsä.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?