NBA:ssa hurja jättikauppa – joukkuekaverinsa mollannut MVP James Harden vaihtaa maisemaa, vaihdossa roisi palautus - NBA - Ilta-Sanomat

NBA:ssa hurja jättikauppa – joukkuekaverinsa mollannut MVP James Harden vaihtaa maisemaa, vaihdossa roisi palautus

Brooklyn Nets on hankkinut James Hardenin riveihinsä.

James Harden ei enää halunnut jatkaa Houstonissa.­

13.1. 23:55

Mediajätit The Athletic ja ESPN uutisoivat, että Brooklyn Nets on hankkinut riveihinsä koripalloliiga NBA:n supertähden James Hardenin.

Houston Rocketsissa pitkään loistanut Harden voitti liigan arvokkaimman pelaajan palkinnon 2018. Hän kuitenkin tympääntyi Rocketsin menestymättömyyteen ja teki lähtöhalunsa selväksi ennen uuden kauden alkua.

ESPN:n mukaan Brooklyn Nets antoi Hardenista vaihdossa sekä pelaajia että varausvuoroja. Houstonin lisäksi kauppaan osallistui kolmantena osapuolena Cleveland Cavaliers.

Rockets saa kaapin täydeltä tulevien vuosien varausvuoroja. Brooklyn lähetti neljä ykköskierroksen varausta kaupassa: kaksi vuoden 2022 ykköstä sekä 2024 ja 2026 ykköset Houstoniin. Lisäksi Houston saa oikeuden vaihtaa ykköskierroksen vuoroja Netsin kanssa 2021, 2023, 2025 ja 2027, jos Netsin varausvuoro on parempi kuin Rocketsin.

Vuoden 2022 toinen ykkösvuoro on Milwaukeen varausvuoro, jonka se oli aiemmin kaupannut Cavaliersille. Tämän Nets hankki lähettämällä samassa kaupassa Clevelandiin ykkössentteri Jarrett Allenin ja laituri Taurean Princen.

Brooklyn lähettää pois kaupassa liudan pelaajia. Caris LeVert, Dante Exum, Rodions Kurucs, Allen ja Prince lähtevät muihin maisemiin. Rivimiehet Exum ja Kurucs menivät Houstoniin.

Hardenin ohella kaupassa kovin liikkunut pelaaja, LeVert, puolestaan matkasi Houstonin kautta pikavauhtia Indiana Pacersiin. Rockets sopi vaihtavansa LeVertin Pacersin avainpelaajaan Victor Oladipoon.

Viimeinen niitti Houstonille Hardenin kauppaamiseen oli tähtipelaajan kiukkuinen avautuminen tiistaisen Lakers-tappion jälkeen. Harden teki selväksi, että hänen joukkuekaverinsa eivät ole riittävän hyviä. Pelikavereista mm. nimimiehet John Wall ja DeMarcus Cousins vastasivat laittamalla ison osan ongelmista niskoitelleen Hardenin niskaan.

Nyt Harden saa toiveensa ja pääsee pelaamaan supertähtikaksikko Kevin Durantin ja Kyrie Irvingin kanssa. Rockets puolestaan saa varausvuoroja, joilla rakentaa uuden nousunsa sekä erinomaisen pistenikkarin Oladipon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?