NBC: Lauri Markkanen ei päässyt sopimukseen Chicago Bullsin kanssa - NBA - Ilta-Sanomat

NBC: Lauri Markkanen ei päässyt sopimukseen Chicago Bullsin kanssa

Markkasesta tulee alkavan kauden jälkeen rajoitettu vapaa agentti. Hänen oikeutensa säilyvät kuitenkin Chicagolla.

Lauri Markkanen aloittaa tulokassopimuksensa viimeisen kauden.

22.12.2020 6:21

NBA-koripalloliigan Chicago Bullsin riveissä pelannut Lauri Markkanen ei saanut aikaiseksi jatkosopimusta chicagolaisseuran kanssa. Asiasta kertoo Twitterissä Bullsia seuraava NBC-kanavan urheilutoimittaja K.C. Johnson lähteisiinsä viitaten.

Markkasen nelivuotinen tulokassopimus umpeutuu tämän kauden jälkeen. Koska jatkosopimusta ei synny ennen runkosarjan alkua, tulee 23-vuotiaasta Markkasesta kauden jälkeen rajoitettu vapaa agentti.

Tämä tarkoittaa sitä, että Markkanen voi ottaa vastaan sopimustarjouksia muilta joukkueilta, mutta Bullsilla on oikeus vastata sopimustarjouksiin. Seura saa siis päättää, mitä se haluaa tehdä suomalaispelaajansa kanssa.

Yle Urheilun tietojen mukaan Markkanen olisi itse hylännyt jatkosopimustarjouksen, sillä Bullsin tekemän tarjouksen taloudelliset ehdot eivät miellyttäneet suomalaispelaajaa.

Johnson kirjoittaa NBC:llä lähteisiinsä viitaten, etteivät osapuolet missään vaiheessa päässeet lähelle yhteistä sopimusta ennen paikallista aikaa maanantaina iltapäivällä koittanutta takarajaa.

Toimittaja oli kertonut neuvotteluiden sakkaamisesta jo aiemminkin.

– Tulokassopimuksen jatkosta käydyt neuvottelut jatkuivat sunnuntaina, mutta jäivät hengityskoneen varaan. Lähteiden mukaan ero osapuolten välillä on yhä suuri, Johnson kirjoitti maanantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Markkanen olisi halunnut sopimuksen

Tuoreessa artikkelissa Johnson kuitenkin kertoo, että Markkanen olisi halunnut jatkaa sopimustaan Bullsien riveissä niin kovasti, että hän oli sanonut painostaneensa agenttiaan järjestämään asian. Markkasen sopimusneuvotteluiden kariutumisuutista edelsivät artikkelin mukaan uutiset muiden vuonna 2017 liigaan varattujen pelaajien jatkosopimuksista.

Esimerkiksi Luke Kennard sai vuositasolla 16 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen Los Angeles Clippersin riveissä. Markelle Fultz ja Jonathan Isaac puolestaan jatkavat Orlando Magicin pelipaitoihin sonnustautuneina. Fultz saa vuodessa 17,5 miljoonaa ja Isaac 20 miljoonaa dollaria.

Edellä mainitut luvut antanevat suuntaa siitä, millaisia summia pelaajat ovat seuroiltaan hakeneet, ja näin tarjoavat mahdollisesti myös osviittaa Markkasen omista palkkatoiveista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?