LeBron James kuittasi viileästi Donald Trumpille: ”Yritätkö saada minut nauramaan?” - NBA - Ilta-Sanomat

Kerskaillut Donald Trump sai tylyn kuitin supertähdeltä: ”Yritätkö saada minut nauramaan?”

LeBron James vastasi viileästi Donald Trumpin kommentteihin.

NBA-supertähti LeBron James (oik.) ei juuri perustanut Donald Trumpin (vas.) näkemyksistä.­

6.8. 18:24

NBA-koripalloliigan suurtähti, Los Angeles Lakersin LeBron James vastasi rauhallisen kitkerästi Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille, joka väitti tehneensä enemmän maan mustan väestönosan eteen kuin yksikään presidentti sitten orjat vapauttaneen Abraham Lincolnin.

– Yritätkö saada minut nauramaan? Arvostan sitä, James totesi Trumpin suuntaan.

Trump mesosi myös NBA-pelaajien polvistumisista otteluita edeltävän Yhdysvaltain kansallislaulun aikana, kutsuen niitä "häpeällisiksi". Pelaajat ovat kuvailleet polvistumisten olevan protesti poliisiraakuuksia sekä sosiaalista eriarvoisuutta vastaan, eikä kyseessä ole loukkaus Yhdysvaltain lippua, armeijaa tai maata kohtaan.

– Mielestäni se on häpeällistä. Olemme tehneet kovasti töitä saadaksemme NBA:n auki (jatkamaan koronaviruksen keskeyttämää kautta). Minäkin usutin heitä avautumaan. Ja sitten näen, kuinka kaikki polvistuvat kansallislaulun aikana. En hyväksy sitä, Trump kertoi Fox Newsille.

– Kun näen heidän polvistuvan, lopetan pelin katsomisen. Kun näen epäkunnioittavaa käytöstä lippuamme ja kansallislauluamme kohtaan, lopetan seuraamisen, Trump täydensi.

Jamesin mukaan presidentin ei tarvitse kiirehtiä paluuta pelien seuraamiseen.

– Jotenkin en usko, että koripalloyhteisöä surettaa hänen menettämisensä katsojana. Pelit jatkuvat, ilman että hän seuraa niitä. Voin puhua meidän kaikkien koripalloa rakastavien puolesta ja sanoa, ettemme voisi vähempää välittää.

– Fanimme rakastavat ja kunnioittavat sitä, mitä yritämme tuoda peliin ja sitä, mikä on oikein ja mikä väärin.

Keskiviikon pelissä James ja NBA:n länsilohkon ykkössijan jo varmistanut Lakers kärsi ruman 86–105-tappion Oklahoma Citylle. Pudotuspelejä varten uusia kuvioita testailleelle Lakersille ottelu oli kauden ensimmäinen, jossa se ei johtanut kertaakaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?