Michael Jordan lahjoittaa 100 miljoonaa dollaria rasismin vastaiseen työhön - NBA - Ilta-Sanomat

Koripallolegenda Michael Jordanilta jättilahjoitus – 100 miljoonaa dollaria rasismin vastaiseen työhön

Michael Jordan ilmaisi aiemmin tällä viikolla tukensa mielenosoittajille.

Julkaistu: 5.6. 23:45

Koripallolegenda Michael Jordan lahjoittaa jättisumman rasismin vastaiseen työhön.

Koripallolegenda Michael Jordan ja hänen Jordan-tuotemerkkinsä lahjoittavat 100 miljoonaa dollaria (noin 88,6 miljoonaa euroa) rasismin vastaiseen työhön. Summa jaetaan seuraavien kymmenen vuoden aikana organisaatioille, jotka työskentelevät rasismin kitkemiseksi ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Yhdysvalloissa ja maailmalla on viime päivinä järjestetty laajoja Black Lives Matter -mielenosoituksia. Mielenosoituksissa on ollut keskiössä tummaihoisten kokema poliisiväkivalta, jonka tuorein uhri George Floyd menehtyi Minneapolisissa viime maanantaina.

– Black lives matter. Tämä ei ole kiistanalainen lausunto. Ennen kuin syvälle juurtunut rasismi on kokonaan hävitetty, olemme sitoutuneet suojelemaan ja parantamaan mustien ihmisten elämää, tiedotteessa kerrotaan.

Jordan ilmaisi aiemmin tällä viikolla tukensa mielenosoittajille.

Hän sanoi olevansa syvästi surullinen ja vihainen Yhdysvaltojen pinttyneen rasismin ja väkivallan takia.

– Olemme saaneet tarpeeksemme. Minulla ei ole vastauksia, mutta yhteiset äänemme osoittavat vahvuutta ja sitä, etteivät muut pysty jakamaan meitä. Meidän täytyy kuunnella toisiamme ja osoittaa myötätuntoa ja empatiaa, emmekä koskaan saa kääntää selkäämme järjettömälle väkivallalle, Jordan kirjoitti Twitterissä.

– Meidän täytyy jatkaa rauhanomaisia mielenilmauksia epäoikeudenmukaisuutta vastaan ja vaatia tilivelvollisuutta. Yhdistyneen äänemme täytyy laittaa painetta johtajillemme lakien muuttamiseksi, tai meidän täytyy käyttää äänestämistä järjestelmän muuttamiseksi.

Jordan, 57, on NBA:n kaikkien aikojen suurin tähti ja yksi Yhdysvaltain historian merkittävimmistä urheilijoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?