Kopteriturmassa kuolleen Kobe Bryantin vaimolle ja tyttärille jättimäinen rahapotti – summa noussut 200 miljoonaan - NBA - Ilta-Sanomat

Kopteriturmassa kuolleen Kobe Bryantin vaimolle ja tyttärille jättimäinen rahapotti – summa noussut 200 miljoonaan

Koripallolegenda Kobe Bryant ja hänen Gianna-tyttärensä kuolivat helikopteriturmassa tammikuussa. Kuva on vuodelta 2019.

Julkaistu: 25.5. 22:23

Kobe Bryantin onnistuneen sijoituksen arvo monikymmenkertaistui. Nyt osakkeet ovat siirtyneet hänen vaimonsa ja tyttäriensä haltuun.

Tammikuussa traagisessa helikopterionnettomuudessa menehtynyt Kobe Bryant jätti jälkeensä huiman omaisuuden.

Talouslehti Forbes on arvioinut, että Bryant tienasi peiuransa aikana 680–770 miljoonaa dollaria, mikä on joukkuelajien urheilijoiden keskuudessa toistaiseksi kaikkien aikojen suurin summa. Summa koostui palkoista ja yhteistyösopimuksista.

Bryant toimi myös liike-elämässä. Hän perusti omaa nimeään kantavan Kobe Inc. -yrityksen, jonka ensimmäinen sijoitus oli 10 prosentin osuus urheilujuomayhtiö BodyArmoriin vuonna 2016 viidellä miljoonalla dollarilla.

Tuo sijoitus on poikinut jättimäisen tuoton. Virvoitusjuomayhtiö Coca-Cola osti kesällä 2018 vähemmistöosuuden BodyArmorista, jolloin Bryantin sijoituksen arvo nousi yli 40-kertaiseksi noin 200 miljoonaan dollariin.

Nyt pelaajalegendan massiivinen osakepotti on siirynyt Bryantin vaimon Vanessan ja pariskunnan kolmen tyttären haltuun. Asiasta kertoi BodyArmorin perustaja Mike Repole Foxbusiness.comille.

– Menetin Koben kuolessa rakkaan ystävän. Kobe Bryantin sormenjäljet ovat joka puolella BodyArmoria. Emme olisi samassa asemassa, ellei Kobe oli uskonut tähän vuonna 2012 ja 2013, Repole sanoi Foxille.

Bryant teki muitakin sijoituksia. Vuonna 2016 hän ja sijoittaja Jeff Stibel perustivat yhteensä 100 miljoonalla dollarilla sijoitusrahastoyrityksen, joka keskittyi mediaan, tietotekniikkaan, tietokonepeleihin ja teknologiaan.

CNN arvioi, että Bryantin ja Stibelin sijoitusyhtiön varallisuus oli tämän vuoden alussa yli 2 miljardia dollaria eli 100 miljoonan alkupääoma on 20-kertaistunut. Yhtiöllä on sijoituksia kymmenissä teknologia-, tietotekniikka-, media- ja pelialan yrityksissä.

Kobe Bryantin 13-vuotias Gianna-tytär kuoli isänsä kanssa kopteriturmassa.

Bryantia pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaana koripalloilijana. Hän pelasi koko 20-vuotisen ammattilaisuransa Los Angeles Lakersissa ja voitti seurassa viisi NBA:n mestaruutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?